Tačiau memorialas Naujojoje Vilnioje buvo vis dar pamirštas ir apleistas. Jis prisimenamas tik prieš birželio 14-ąją – Gedulo ir vilties dieną.

Garvežys ir du gyvuliniai vagonai, kuriais į Sibirą buvo vežami tremtiniai, nuniokoti: į juos įsilaužia chuliganai, kurie viduje dar ir pridergia, primėto šiukšlių. Pro kiaurus vagonų stogus į vidų varva vanduo. Nebeliko vagonų viduje ir kuklios ekspozicijos – gultų, lentų pertvarų bei metalinės krosnelės, vadinamosios „buržuikos“, kuria šildydamiesi tremtiniai dardėjo į Sibirą. Viską išnešė vagys.

Arvydas Anušauskas, Lietuvos genocido ir rezistencijos tyrimo centro direktorius, dienraščiui sakė nežinojęs, kad Naujosios Vilnios geležinkelio stoties memorialas yra apleistas.

„Tikrai kalbėsiu apie tai, kad padėtis pasikeistų į gerąją pusę. Nemanau, kad memorialo priežiūrą reikėtų perduoti kitai įstaigai. Taip jau įprasta, kad paminklais rūpinasi savivaldybės. Tik gaila, kad šiuo atveju tai daroma aplaidžiai. Specialistai kol kas nesvarstė, ar verta atkurti vagonuose buvusią ekspoziciją“.