Vaikų turintys partneriai kartu gyvena vidutiniškai penkeriais metais ir penkiais mėnesiais ilgiau, nei būtų likę kartu, jei neturėtų vaikų.

Vyresni nei 55 m. sutuoktiniai kartu dėl vaikų gyvena beveik septyneriais metais ilgiau, o jaunesni nei 35 m. sutuoktiniai – kiek daugiau nei trejais metais ilgiau. Tai reiškia, kad jaunesni tėvai mažiau linkę aukotis dėl vaikų.

Daugiau nei trisdešimt šeši procentai apklaustųjų pareiškė manantys, kad vaikams geriau, kai gyvena su abiem tėvais, o dvidešimt trys procentai apklaustųjų pareiškė manantys, kad jei būtų išsiskyrę, kol vaikai buvo maži, tai vaikus būtų paveikę itin neigiamai.

Kita vertus, dvidešimt vienas procentas apklaustųjų išreiškė viltį, kad pavyks santykius prikelti naujam gyvenimui, dvidešimt vienas procentas pareiškė, kad reikia pagalbos rūpinantis vaikais, o dvidešimt procentų tiesiog negalėjo sau leisti išeiti.

Vyrų ir moterų skirtumai dažniausiai pagrįsti finansiniais iššūkiais. Vaikų labui šeimoje linkę likti keturiasdešimt šeši procentai vyrų, o trisdešimt vienas procentas moterų lieka šeimoje, nes negali sau leisti auginti vaikus vienos.

„Direct Line Life Insurance“ verslo skyriaus vadovė Jane Morgan sako: „Įdomu matyti, kiek porų jau būtų išsiskyrusios, jei nebūtų susilaukusios vaikų. Tėvai linkę nuosekliai stengtis ir iškelti vaikų poreikius virš savo poreikių, prioritetu laikydami vaikų laimę ir gerą savijautą.“

J. Morgan pridūrė, kad tėvams įveikti santykių iššūkius, o vaikams sušvelninti skyrybų poveikį gali padėti porų ir santuokos konsultantai bei psichologai.

Naujausiais statistiniais duomenimis, Anglijoje ir Velse skyrybomis baigiasi 42 proc. santuokų. 2017 m. išsiskyrė 102, 7 tūkst. porų (101 tūkst. 669 heteroseksualios ir 338 homoseksualios).

Dažniausiai skiriasi 45-49 m. sulaukę partneriai, o šešiasdešimt du procentus skyrybų inicijuoja moterys.

Be to, penkiasdešimt vienu procentu atvejų tai pirmosios abiejų partnerių skyrybos, 18 proc. atvejų vienas partneris buvo išsiskyręs anksčiau, o 8 proc. atvejų abu partneriai jau buvo išsiskyrę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)