Vaikų ir paauglių psichologė Natalja Kulakovskaja sutinka su tuo, kad toks metodas – pasodinti vaiką prieš ekraną valgant šių laikų tėvams reikšmingai pasitarnauja, juk animaciniai filmukai ir įvairūs interaktyvūs žaidimai kaipmat pritraukia vaikų dėmesį, tad jie pamiršta atsikalbinėjimus ir paklusniai valgo kas padėta. Tačiau įspėja, kad ilgainiui tai atsiliepia neigiamai: „Valgymo prie ekranų aš net nepavadinčiau tikruoju, natūraliuoju valgymu. Suprantama, kad tėvams tai pagelbėja, bet toks įprotis turi neigiamos įtakos formuojantis sveikam santykiui su maistu, taip pat – vaikų savireguliacijai, fizinei sveikatai. Laukia liūdnos pasekmės – nuo persivalgymo ir nutukimo iki kitų valgymo sutrikimų. “

Plačiau apie šiandien nieko nestebinantį įprotį sodinti vaikus prieš ekranus, kad šie ramiai pavalgytų, N. Kulakovskaja papasakojo Delfi Šeimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją