Anot tinklalapio fatherly.com, 6–8 viršutinių kvėpavimo takų ir 2–3 virškinimo trakto infekcijų atvejai per metus vaikui yra laikomi visiška norma. Laimei, yra būdų, kaip minėtą susirgimų skaičių atitinkamai sumažinti iki 4–6 ir 1–2 kartų per metus.

Tikrai nemažai vaikų mėgstamo maisto veiksmingai stiprina imuninę sistemą. Ypač dėmesio verti vadinamųjų fitonutrientų gausūs produktai. Čia būtina paminėti šilauoges, saldžiąsias paprikas ir mangus. Pasirūpinkite, kad vaiko racione netrūktų omega 3 turinčių produktų. Taip pat stenkitės neduoti dirbtinai pasaldintų skanėstų, mat jie slopina imuninę sistemą.

Rankomis į burną

Plautis rankas yra tiesiog privaloma. Kuo anksčiau ši būtinybė taps vaiko įpročiu, tuo geriau. Vos tik vaikas grįžta namo, iš karto liepkite jam nusiplauti rankas. Taip pat įpratinkite jį tai daryti prieš sėdantis prie stalo, po tualeto ir pan. Dar labai svarbu, kad vaikas be reikalo neliestų veido: ypač tai pasakytina apie nosies skylutes, kurias dažnas mažylis yra linkęs patyrinėti.

Fizinis aktyvumas

Tyrimai parodė, kad bent šioks toks kasdienis fizinis aktyvumas gali net 50 proc. sumažinti gripo tikimybę. Tėvams, beje, tai pat į naudą pažaisti su vaikais gaudynių gryname ore.

Skiepai

Skiepytis tikrai svarbu. Ne tik vaikams, bet kiekvienam.

Optimistinis požiūris

Per vieną Kanadoje atliktą tyrimą buvo išanalizuotos vaikų ligų istorijos nuo tada, kai jie pradėjo lankyti darželį iki pradinių mokyklos klasių. Tyrimo išvadose nurodoma, kad vaikai, pradėję eiti į darželį anksčiau, nei sulaukė pustrečių metukų, mokydamiesi antroje mokyklos klasėje sirgo rečiau nei vėliau darželį pradėję lankyti jų bendraamžiai. Vadinasi, esama pagrindo teigti, kad kuo jaunesnis vaikas praserga įvairiomis ligomis, tuo anksčiau tampa joms atsparus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)