Socialinėje erdvėje praėjusią savaitę netruko išplisti viešas Plungės Senamiesčio mokyklą lankančio mokinio mamos klausimas, ar mokiniai šios mokyklos valgykloje gali rinktis bet ką iš tos dienos meniu, ar tik tuos patiekalus, kurie nėra rezervuoti mokytojams? Mat jos atžala parėjęs namo skundėsi valgykloje paprašęs įdėti cepelinų, bet valgyklos darbuotoja savo nuožiūra įdėjo kepsnį, cepelinus „taupydama“ pedagogams.

„Na, žinokite, kažkoks absurdas su Senamiesčio mokyklos valgykla. Kaip darbuotojai gali skirstyti, kas ką valgo? Mano manymu, jeigu yra skelbiamas dienos meniu, tai visi yra lygūs, tiek mokytojai ar kiti mokyklos darbuotojai, tiek mokiniai. Vaikas namo parėjęs jau ne kartą skundėsi, kad prašytų cepelinų negauna – jam savo nuožiūra darbuotoja įdeda kepsnį. Vaikui nusibodo kiekvieną dieną valgyti tuos pačius kepsnius, o jeigu esi ketvirtokas, tai ir to kepsnio negausi – tik guliašą, nors kaina visiems yra vienoda“, – piktinosi mama.

Asociatyvi nuotrauka

Po tokio atviro skundo feisbuke, „Plungės mamų“ grupėje, vienas po kito pasipylė komentarai. „Gal tada daugiau tų cepelinų išvirti galėtų? Tegul mokytojams tą patį duoda kasdien, įdomu, ar patiktų“, – dėstė mintis vienas grupės narys.

„Tikra tiesa, pačios vaikai mokosi šioje mokykloje, tai labai liūdna, kad taip vaikai yra kankinami ir neprivalgoma, lyginant su kitomis mokyklomis. Pavyzdžiui, Plungės technologijų ir verslo mokykloje vaikus maitina taip, kad grįžę be vakaro nenori valgyti, o iš Senamiesčio mokyklos lekia tuoj pat kažko užvalgyti“, – rašė kitas.

„Senamiesčio mokyklos valgykla – tikras nesusipratimas ir darbuotojų bendravimu, ir maisto kokybe. Maistas tiesiog tragiškas, sudžiuvęs, keletą kartų peršildytas ir vis iš naujo patiekiamas. Nieko kito be sudžiuvusio kepsnio negausi, o kainas lupa iš mokinių kaip priklauso“, – pasisakė kita pašnekovė.

Asociatyvi nuotrauka

„Žemaitis“ šia tema pakalbino Senamiesčio mokyklos direktorių Paulių Zakalskį. Jis patikino, kad mokyklos valgykloje pietų meniu yra bendras visiems, išskyrus tuos mokinius, kurie gauna nemokamą maitinimą – jiems esą patiekiamas šiek tiek kitoks maistas.

„O dėl minėto skundo aš nelabai galiu ką pakomentuoti, pas mane niekas iki šiol neatėjo ir nepranešė, kad yra kažkokia problema su maitinimu. Matėme komentarus socialinėje erdvėje, su valgyklos vedėja aptarėme esamą situaciją. Mano manymu, tikrai neturėtų vykti tokie dalykai, kaip parašyta nusiskundime. O jeigu yra išaugęs toks poreikis cepelinams, teks kažką galvoti – gal daugiau jų išvirti“, – svarstė direktorius.

Asociatyvi nuotrauka

Senamiesčio mokyklos valgykloje šeimininkauja VšĮ „Bruneros“. Šios įmonės skyriaus direktorė Adelė Jonauskienė, paklausta, ar tiesa, kad tam tikri patiekalai Senamiesčio mokyklos valgykloje parduodami tik pedagogams, tikino pirmą kartą girdinti apie tai.

„Čia jau nesąmonė kažkokia, juolab kad kepsnio kaina yra didesnė nei cepelinų. Šioje mokykloje pietums pagrindinį patiekalą visada galima pasirinkti iš dviejų variantų. Pasidomėsiu, kaip yra iš tikrų. Perspėsiu darbuotojas, padarysime susirinkimą ir pasikalbėsime, nes negalima šitaip elgtis“, – kalbėjo A. Jonauskienė.