„Mes priėjome tokį tašką, kai tenka pasakyti: „Tai nebegali tęstis“, – naujienų agentūrai DPA sakė R.Marklas.

Nieko keista, kad toks žingsnis sulaukė nemažai kritikos. Tėvai tvirtina, jog jiems neturėtų būti uždrausta vakarieniauti su visa šeima vien dėl to, kad kiti vaikai elgiasi nekontroliuojamai. Tokiam sprendimui nepritarė net kiti restoranų verslo atstovai. Larsas Schwarzas, vadovaujantis vienam viešbučiui ir restoranui Meklenburgo – Pomeranijos žemėje, išreiškė pasipiktinimą tokiu draudimu. „Šioje žemėje mes siekiame būti draugiški vaikams“, – sakė jis svetainei DW.com.

Šiuo metu aiškėja, kad toks draudimas gali būti neteisėtas. Vokietijos kovos su diskriminacija tarnybos vadovas Bernhardas Franke teigė, kad R.Marklui dėl tokios diskriminacinės restorano politikos gali būti iškelta byla. „Tokie argumentai kaip didesnis triukšmas, kuris trikdo lankytojus, nėra pakankamas, kad į restoraną nebūtų įleidžiami vaikai, nesulaukę tam tikro amžiaus“, – sakė B.Franke.

Jis pažymėjo, kad kur kas geresnė politika būtų paprašyti išeiti tas šeimas, kurių vaikai elgiasi nederamai.

Nors veikiausiai ir pralaimėtų bylą teisme, nepanašu, kad R.Marklas artimiausiu metu atšauktų savo sprendimą. Jo teigimu, didžioji dalis kritikos pylėsi internete. Tačiau absoliuti dauguma jo klientų yra patenkinti naująja tvarka, pažymėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)