1. Pėdsakai iš miltų ar cukraus pudros

Jei jūsų vaikai darosi vis labiau skeptiški ir jiems reikia akivaizdžių įrodymų, kad Kalėtų senelis egzistuoja, išbandykite šią gudrybę. Iš popieriaus ar kartono iškirpkite pėdsakų trafaretą ir per jį apibarstykite grindis miltais, cukraus pudra ar blizgučiais (priklausomai nuo to, kiek laiko esate pasiruošę skirti grindų valymui dulkių siurbliu kitą rytą), ir štai – Kalėdų senelio pėdsakai privers net pačius įtariausius vaikus patikėti, kad dovanas po egle padėjo visai ne tėvai.

Kalėdos

2. Krepinio popieriaus juostomis apklijuotos durys

Turite ritinį krepinio popieriaus ir lipnios juostos? Reiškia, galite padaryti vaikams dar vieną Kalėdų ryto staigmeną. Apklijuokite krepinio popieriaus juostomis vaikų kambario duris ir apsimeskite, kad nieko apie tai nežinote – ko gero tai elfų išdaigos, taip jie esą bandė sulaikyti vaikus, kad šie negalėtų išeiti iš savo kambarių ir nepamatytų dovanų iki pat Kalėdų ryto. Kai pirminė nuostaba ir smagumas išblės, leiskite vaikams nuplėšyti juostas nuo durų (nes koks vaikas nemėgsta ardyti kruopščiai sukurtų struktūrų?) ir paraginkite skubėti ieškoti dovanų po egle.

3. Rankų darbo atvirukai

Net ir pats gražiausias pirktinis atvirukas neprilygsta atvirukui, pagamintam savomis rankomis. Į šį projektą gali įsitraukti visa šeima. Pasiruoškite trafaretinių piešinių, spalvoto popieriaus ir lipdukų bei praleiskite kūrybingą popietę – jūsų artimieji ir draugai apsidžiaugs gavę vaikų sukurtą atviruką, o vaikai džiaugsis smagia veikla.

4. Meduoliniai kepiniai

Jei jūsų atžaloms labiau patinka gaminti daiktus, kuriuos po to galima suvalgyti, surenkite sausainių dekoravimo dirbtuves ir sulipdykite imbierinį namelį! Galima įsigyti sausainių namelio gamybos rinkinį arba gaminti viską patiems, svarbiausia yra turėti užtektinai konditerinių švirkštų ar tūtų ir pabarstukų.

Kiekvienam vaikui skirkite dekoruoti vieną sieną ar stogo dalį, o tada sulipdykite viską – turėsite valgomą namą. Nepamirškite apibarstyti cukraus pudra, kad namas atrodytų lyg apsnigtas. Tokį namuką galima kam nors ir padovanoti!

5. Miegokite po eglute

Šeima

Vaikai gali po egle miegoti vieni arba su tėvais – bet kokiu atveju tai bus nepamirštamas kalėdinis nuotykis. Palikite įjungtas girliandas, pasižiūrėkite prieš miegą kalėdinį filmą – tegul tai būna tikra šventė.

Be abejo, nakvoti po egle reikia ne Kūčių naktį, kitaip atėjęs Kalėdų senelis neturės kur sudėti dovanų. Tegul vaikai patys pasirenka, kurią dieną „stovyklaus“ po egle – tokio šventinio laikotarpio jie tikrai nepamirš.

6. „Užfiksuok stebuklą!“

Capture the Magic“ yra 100 proc. geriausia svetainė iš visų, atrastų šiemet. Tereikia į ją įkelti savo svetainės, virtuvės ar prieškambario nuotrauką (tos vietos, kur stovi jūsų eglutė), ir joje atsiras Kalėdų senelis. Paslauga mokama, tačiau nėra labai brangi, o juk investuoti į Kalėdų stebuklą tikrai verta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)