Lenkijoje mamos pademonstravo tikrą motinų solidarumą – nuo karo bėgančioms ir į Lenkiją atvykstančioms ukrainietėms jos tiesiog traukinių stoties perone paliko daugybę tuščių vaikiškų vežimėlių su šiltomis antklodėmis ir įvairiais kūdikiams reikalingais daiktais.

Šia nuotrauka savo „Facebook“ profilyje pasidalijo ukrainiečių poetė Julija Musakovska. „Lenkų mamos palieka stotyje savo vežimėlius ukrainiečių motinoms, kurioms jų gali prireikti atvykus į Lenkiją su vaikais“, – prieraše rašė J. Musakovska.

Taip jos išreiškia ir savo požiūrį į karą, nuo kurio priverstos palikti savo namus bėga tūkstančiai moterų, motinų, seserų ir tetų, kartu su savimi pasiimančios vaikus – ir nebūtinai tik savo.

Lenkės moterys pagalvojo apie daugybę ukrainiečių pabėgėlių ir traukinių stotyje palieka vežimėlius, kurie palengvins pabėgėlių kelionę į saugią vietą, toli nuo karo.

Skaičiuojama, kad kasdien Ukrainos ir Lenkijos sieną kerta daugiau kaip 100 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)