Nenorėtų sulaužyti nebylaus susitarimo


JAV ir ypač NATO santykiai su Europa pastaruoju metu tapo itin svarbūs, nes vis pasigirsta svarstymų, kad V. Putinas nepasitenkins Ukraina, kad gali testuoti NATO. Ar Europai ir Lietuvai artimiausiu metu gresia koks karinis konfliktas, kokia jo tikimybė?

„Rizikos yra ir jas reikia valdyti. Sekiau Putiną nuo pat jo išrinkimo laikų, tarnavau ES ambasadoriumi Maskvoje, daug empirinės patirties įgijau. Aš nematau, kad Lietuva ar Baltijos valstybės būtų Putino karo naratyvo dalimi. Jo naratyvas yra, jis yra susirgęs ta savo politiškai religine liga, kaip išlaikyti slavų žemes ir Kijevo Rusią. Jis darys viską, kad neatiduotų nors dalies Ukrainos“, – aiškino V. Ušackas.

Vardindamas kitas priežastis, kodėl, jo nuomone, V. Putinas nepuls Lietuvos, diplomatas priminė, kad Lietuva yra NATO valstybė, o iki šiol per 75 metus nė viena NATO valstybė nebuvo užpulta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)