Ornitologijos laboratorijos vadovas dr. Mindaugas Dagys visą žiemą sekė perduodamus siųstuvėlio duomenis apie Pietų Afrikos Respublikoje žiemojusio gandro vietinius maršrutus – paukštis kas rytą pro pavojingą objektą, aerodromą (gandrai dažnai susiduria su lėktuvais) skrisdavo maitintis į miesto sąvartyną. Skristi namo jis pakilo sausio paskutinę dieną. Kiti 6 gandrai žiemojo Vidurio Afrikoje ir skrydin į tėvynę susiruošė gerokai vėliau. Kur jie dabar?

Kovo 19 d. vienas iš Vidurio Afrikoje žiemojusių gandrų sugrįžo į Ventės ragą. Po kelių dienų parlėkė šio patinėlio porininkė, kurios siųstuvėlis sugedo ir duomenų nesiuntė. Kovo 25 d., per pačias gandrines, kitas žymėtas gandras parskrido į savo lizdą Kiškių kaime netoli Kintų. Vienas gandras šiuo metu „poilsiauja“ sąvartyne netoli Stambulo. Beje, net 3 gandrai skirtingu metu lankėsi, maitinosi tame pačiame sąvartyne. Migracijų metu tokios vietos yra patikima mitybinė bazė.

Tačiau gandro, pakilusio skristi iš Pietų Afrikos, dar neregėti. Mokslininkai susirūpinę jo likimu ir laukia bet kokių pranešimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)