Velykų savaitgalį pačiame kurorto centre, Gydyklų parke, pradės veikti muzikinis fontanas, kerintis šokančiomis vandens srovėmis, kurios sutemus nusidažo ryškiaspalvėmis šviesomis. Ten pat bus galima grožėtis netikėta tradicinio Velykų kiaušinio transformacija. Be to, parke bus įrengtos sūpynės, kviečiančios įsisūpti kuo aukščiau, išsilaisvinti, atgimti ir su viltimi pasitikti saulėgrįžą. Pagal specialų žemėlapį įvairiose Druskininkų vietose bus galima rasti per 40 sūpynių.

„Pagrindinis pavasario švenčių žaidimų principas yra judėjimas, o velykinis džiaugsmas be sūpuoklių tiesiog neįsivaizduojamas“, – įsitikinusi Druskininkų kultūros centro etnografė Lina Balčiūnienė.

Prie muzikinio fontano įsikūrusioje Velykų pramogų erdvėje bus galima rasti spalvingų lovelių margučių ridenimui ir parungtyniauti su šeima. Pramogų erdvė bus išpuošta bendruomenių sukurtomis velykinėmis dekoracijomis, bus kuriama ir gyva pavasario puokštė – druskininkiečių margučiais išdabintas pradedantis sprogti krūmas, ant kurio pakabinti savo margutį galės kiekvienas norintis.

Velykų popietę kurorto gatvėmis ir pėsčiųjų takais suks ratus autobusiukas su jame gyvai grojančiais ir dainuojančiais druskininkiečiais atlikėjais.

Velykos Druskininkuose

„Be galo pasiilgę muzikos, bet vis dar negalėdami pakviesti į gyvo garso koncertus tikroje scenoje, tęsiame pirmojo karantino tradiciją ir sugrąžiname didelio populiarumo sulaukusią sceną ant ratų – muzikuojantį autobusiuką“, – pasakojo Druskininkų kultūros centro direktorė Rimutė Viniarskaitė.

Tiems, kurie į kurortą negali atvykti, Druskininkų amatų centras „Menų kalvė“ siūlo virtualias pramogas: floristė Rasa Dambrauskaitė iš Leipalingio pamokys surišti Velykų verbą, kuria papuošite savo namus, paganyti akis sertifikuotos amatininkės iš Merkinės Laimos Saviščevienės sukurtų verbų parodoje, su druskininkiete floriste Rūta Kazakevičiene pasigaminti velykinį vainiką ir kitas dekoracijas.

„Įsupkime Velykas Druskininkuose, patirkime emocijų pliūpsnį ir ištieskime rankas pavasariui – kad kitą kartą visų lauktų plačiai atvertos kurorto durys“, – kviečia Druskininkų kultūros centras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)