Prienų rajone įsikūrusioje „Marcinkevičių stručių fermoje“ pačių paukščių jau mažėja, o kartu ir kiaušinių. Ūkio įkūrėjas Juozas Marcinkevičius pasakoja, kad po 12 metų stručių verslo egzotinius paukščius po truputį parduoda, tačiau šioms Velykoms dar šiek tiek gyventojų spėjo apsirūpinti didžiuliais kiaušiniais.

Kaina nekito jau ilgus metus

„Žmonės vis dar skambina, bet turime tik kelius stručius, todėl viskas jau parduota ir turime tik porą kiaušinių pasilikę sau“, – kalbėjo jis.

Pasak pašnekovo, stručių kiaušinius perka ne tik gyventojai, bet ir organizacijos, kurios nori ir daugiau kiaušinių.

Jau ilgus metus ūkininkas stručių kiaušinius parduoda ta pačia kaina – 30 eurų už vieną. Kol dar Lietuvoje turėjome litus, už vieną kiaušinį prašydavo – 100 litų.

Stručio kiaušinis

Pasiteiravus, ką dažniausiai Velykoms pirkėjai daro su neįprastai dideliais kiaušiniais, J. Marcinkevičius teigė, kad įprastai iš stručio kiaušinio kepamas omletas, o likusį lukštą gyventojai margina.

Neužtenka kiaušinių kasmet

Kad stručių kiaušinių šiemet neužteks visiems norintiems, patvirtino ir šalia Vilniaus stručius auginantis Aleksandras Skliaras. Pasak jo, žmonės nuolat skambina domisi, o kai kurie perka ir didesniais kiekiais.

„Tačiau kiekvienais metais susiduriame su ta pačia problema – norinčiųjų įsigyti kiaušinius daugiau nei pačių kiaušinių“, – konstatavo jis.

Karantino sąlygomis ūkininkas arba pats nuveža klientams kiaušinius, arba pastarieji atvyksta jų pasiimti į ūkį.

Stručiai

Vidutiniškai stručio kiaušinis sveria apie 1,5 kg.

„Stručio kiaušinį galima ir virti ir visai didelei šeimai suvalgyti, bet aš siūlau padaryti skylutę, išpūsti visą vidurį, iškepti didelę kiaušinienę, o likusį lukštą išplauti, išdžiovinti ir jau kurti margutį“, – kalbėjo pašnekovas.

Šiemet Velykoms stručių kiaušinius ūkininkas parduoda kartu pintinėje ir parduoda už 35 eurus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)