„Meilė maistui“ receptų grupės kūrėja Rosita dalinasi graikiško jogurto vyniotinio su aguonomis ir mandarinu receptu.

Reikės:

  • 580 g graikiško jogurto
  • 5 v. š. agavų sirupo (medus, klevų sirupas), bet galite dėti ir cukraus
  • 3 a. š. aguonų mišinio (jeigu turite ir norite dėti)
  • 3 v. š. (be kaupo) želatinos
  • 250 ml karšto vandens (želatinos ištirpimui)
  • 5 vid. dydžio mandarinai
  • plastikinis butelis
  • 3 ilgų medinių iešmelių

Paruošimas:

  1. Graikišką jogurtą sumaišome su agavų sirupu (medumi, klevų sirupu ar cukrumi) ir dedame aguonų mišinio, sumaišome viską.
  2. Želatiną užpilame karštu (ne verdančiu) vandeniu ir ištirpiname.
  3. Ištirpintą želatiną pilame į jogurto-aguonų masę ir išmaišome.
  4. Pasiruošiame butelį, nupjauname viršūnėlę, nuimame etiketes
  5. Mandarinus nulupame, suveriame į medinius iešmelius. Dedame mandarininų iešmą į paruoštą butelį, laikome per vidurį, ir pilame jogurto-aguonų masę.
  6. Uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą apie 4 val., galima palikti per naktį.


Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją