„Meilė maistui“ receptų grupės kūrėja Rosita dalinasi graikiško jogurto vyniotinio su aguonomis ir mandarinu receptu.
Reikės:
- 580 g graikiško jogurto
- 5 v. š. agavų sirupo (medus, klevų sirupas), bet galite dėti ir cukraus
- 3 a. š. aguonų mišinio (jeigu turite ir norite dėti)
- 3 v. š. (be kaupo) želatinos
- 250 ml karšto vandens (želatinos ištirpimui)
- 5 vid. dydžio mandarinai
- plastikinis butelis
- 3 ilgų medinių iešmelių
Paruošimas:
- Graikišką jogurtą sumaišome su agavų sirupu (medumi, klevų sirupu ar cukrumi) ir dedame aguonų mišinio, sumaišome viską.
- Želatiną užpilame karštu (ne verdančiu) vandeniu ir ištirpiname.
- Ištirpintą želatiną pilame į jogurto-aguonų masę ir išmaišome.
- Pasiruošiame butelį, nupjauname viršūnėlę, nuimame etiketes
- Mandarinus nulupame, suveriame į medinius iešmelius. Dedame mandarininų iešmą į paruoštą butelį, laikome per vidurį, ir pilame jogurto-aguonų masę.
- Uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą apie 4 val., galima palikti per naktį.
Skanaus!