Paprastas, greitas ir pigus gaminys gerai žinomas ir mūsų senoliams. Dzūkai panašiai gamina šiuškes, aukštaičiai – švilpikus ar bulvių virtinukus, o valgyti juos galima ir karštus, ir šaltus.

Laiko spurgyčių gamybai reikia nedaug – kiek laiko užtrauksite virtuvėje priklausys nuo kiekio, kokį kiekį norite gaminti. Aš naudojau porą virtų bulvių, vieną kiaušinį iš du kupinus šaukštus miltų (netoleruojantys miltų gali juos keisti krakmolu, arba miltais be glitimo).

Dar reiks žiupsnelio druskos, pipirų, galite gardinti mėgstamomis žolelėmis.

Brangiausias šiame gaminyje – aliejus, mat jo reikia tiek, kad bent apsemtų bent pusę spurgytės.

Taigi, virtas bulves sutraiškykite šakute, į tą patį indą įdėkite miltų ir įmuškite kiaušinį. Viską
išmaišykite iki vientisos masės, kad galėtumėte formuoti nedidelius rutuliukus.

Jei masė limpa prie rankų – galite rankas šiek tiek patepti aliejumi, tuomet spurgytes bus lengviau gaminti.

Kol formuojate rutuliukus – įkaitinkite keptuvėje ar kitame, Jums patogiame inde, aliejų. Į karštą aliejų dėkite spurgytes ir apkepkite, iki gražiai paruduos, tam užteks vos kelių minučių.

Prie šio užkandžio galite šeimos nariams ar svečiams pasiūlyti ir pieno, ir įvairių padažų. Jei esate iš tų, kurie bulvinius blynus gardina uogiene – prie spurgyčių ji taip pat puikiai tiks.

Egzotiškesnio skonio mėgėjai gali išbandyti net mėtas – spurgytės gausis gaivaus skonio. O jei svečiai praneša, kad pasirodys po valandos – tokį užkandį tikrai spėsite paruošti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)