Pakartotinės brandos egzaminų sesijos tvarkaraštyje – 16 valstybinių ir mokyklinių brandos egzaminų. Pirmasis – valstybinis lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas.

Sesiją užbaigs taip pat lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas – tik mokyklinis. Pastarąjį galės laikyti ir tie kandidatai, kurie neišlaikė šio valstybinio ar mokyklinio egzamino pagrindinėje sesijoje.

NŠA pažymi, kad brandos egzaminus pakartotinėje sesijoje gali laikyti tie mokiniai, kuriems pagrindinės sesijos dalykų brandos egzaminai buvo atidėti neatvykus dėl pateisinamos priežasties.

Neatvykusieji į egzaminą tą pačią arba kitą dieną turėjo pateikti neatvykimo priežastį nurodančius dokumentus ir parašyti prašymą atidėti pasirinktą egzaminą pakartotinei sesijai. Ar kandidato nurodyta priežastis tikrai pateisinama ir ar reikėjo atidėti egzaminus, sprendė mokyklų vadovai.

Praėjusiais metais brandos egzaminus pakartotinėje sesijoje laikyti užsiregistravo 1073 kandidatai. Daugiausia jų – beveik trečdalis – laikė matematikos valstybinį brandos egzaminą.

Pakartotinės brandos egzaminų sesijos rezultatai bus paskelbti po liepos 17 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją