Šiemet Alytaus miesto abiturientams valstybinius brandos egzaminus sekėsi laikyti geriau nei praėjusiais metais. Abiturientai gavo 64 šimtukus, 2022 m. – 51 šimtukas, t. y. 13 šimtukų daugiau nei praėjusiais metais.

„Daugiau šimtukų ir kur kas geresni matematikos brandos egzaminų rezultatai – tai džiugina. Pasiruošimas brandos egzaminams – nelengvas iššūkis tiek abiturientams, tiek juos ruošiantiems pedagogams, o tėveliams tai – nemenkas kantrybės išbandymas. Iššūkis įveiktas, tad dabar abiturientams belieka palinkėti sėkmės pradedant naują gyvenimo etapą, susijusį su profesijos pasirinkimu“, – abiturientų brandos egzaminų rezultatais džiaugiasi Alytaus miesto savivaldybės vicemerė Jurgita Šukevičienė.

Geriausiai abiturientams sekėsi laikyti valstybinius anglų kalbos, lietuvių kalbos ir literatūros egzaminus. Iš šių egzaminų abiturientai gavo po 6 šimtukus. Dar 43 (pernai –33) šimtukus abiturientai gavo už tarptautinius anglų kalbos testus.

Geresni ir matematikos egzamino rezultatai. Praėjusiais metais šio egzamino neišlaikė 35,22 proc., šiemet – 15,83 proc. Vokiečių kalbos egzaminą laikė vienas abiturientas ir jo žinios buvo įvertintos šimtuku. Dar tris šimtukus abiturientai gavo iš informacinių technologijų egzamino, skelbiama Alytaus miesto savivaldybės pranešime.

Šiemet pirmą kartą Alytaus šv. Benedikto gimnazijos bakalaureato klasės abiturientai laikė Diplomo programos egzaminus. Net du abiturientai, kurie laikė šį egzaminą iš lietuvių kalbos ir literatūros gavo 7 balų įvertinimus ir trys abiturientai gavo 7 balų įvertinimus iš užsienio kalbos (anglų) egzamino. 7 balų įvertinimas prilyginamas šimtukui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją