Šių metų užduotys – sunkesnės, tikėjosi lengvesnio egzamino

Abiturientė Beatričė „Delfi“ komentavo, kad po egzamino jaučiasi ramiai, nes tai paskutinis jos laikomas egzaminas. Mergina svajoja apie kūrybinės komunikacijos studijas.

„Bet neramu dėl rezultatų, nes, sakyčiau, gana sunku buvo. Bet tikiuosi, kad viskas bus gerai“, – įspūdžiais dalinasi abiturientė ir prideda, kad bene sunkiausia buvo spėti atlikti užduotis skirtu laiku.

Lygindama šių metų egzamino užduotis su ankstesniais metais, abiturientė teigia, kad šiemet buvo sunkiau. Paklausta, kokiu rezultatu būtų patenkinta, abiturientė prisipažįsta, kad tikisi išlaikyti ir surinkti apie 70 proc.

„Sakyčiau, skiriasi. Lyginant su praeitų metų, galbūt sunkiau buvo. Tikėjausi kitų temų – labiau Europos. (…) bet, sakyčiau, įdomus egzaminas buvo“, – sako Beatričė.

Tuo metu abiturientas Liutauras teigia, kad tikėjosi lengvesnio egzamino.

„Jeigu atvirai, šiaip visai neblogai. (…) Kabliukai – kad aš nemoku datų, bet, manau, iš bendrų žinių kažką gero išvedžiau. (…) Esame daug bandomųjų egzaminų rašę, tai nebuvo, ko nesitikėjom“, – sako jis.

Tuo metu abiturientė Monita „Delfi“ sako, kad egzaminas nebuvo labai sunkus, jame vyravo Antrojo Pasaulinio karo, Lietuvos krikšto ir kitos svarbios temos, kurioms pamokų metu buvo skirta daug laiko. Anot jos, daug ruoštis šiam egzaminui neprireikė.

„Jeigu bent kažkiek ruošėtės, nebuvo labai sunku išmąstyti. Buvo sunkesnių klausimų ir temų“, – sako ji.

Lietuvos ir pasaulio istorijai skiriama tiek pat dėmesio

Pagal istorijos brandos egzamino programą, pusė užduoties taškų skiriama pasaulio istorijos temoms, kita pusė užduoties taškų skiriama Lietuvos istorijos temoms.

20 proc. užduoties taškų skiriami vidurinių amžių laikotarpiui, 30 proc. – naujųjų amžių laikotarpiui, o likusieji 50 proc. skiriami naujausiajai istorijai.

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) nurodo, kad pagrindinės egzaminų sesijos rezultatus planuojama paskelbti iki liepos 13 d.

Pakartotinė brandos egzaminų sesija vyks birželio 28 d. – liepos 13 d. Jos rezultatai bus paskelbti ne vėliau kaip iki liepos 17 d.

Šiemet istorijos brandos egzaminą laiko daugiau nei 7 tūkst. abiturientų, pernai – 6949 abiturientai. Pernai istorijos egzaminą išlaikė 99,1 proc. laikiusiųjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją