Abiturientams baigus rašyti chemijos egzaminą, Nacionalinė švietimo agentūra paskelbė egzamino uždavinius. Juos galite rasti ČIA.

Chemijos egzaminą sudarė klausimai su pasirenkamaisiais atsakymais, trumpojo atsakymo ir struktūriniai klausimai. 40 proc. egzamino taškų atitinka bendrąjį chemijos kursą, 60 proc. – išplėstinį.

Su egzamino programa, jos priedais, pasiekimų lygių aprašu ir pavyzdžiais, minimalius reikalavimus iliustruojančiomis užduotimis, egzamino vertinimo gairėmis abiturientai galėjo susipažinti iš anksto – ši informacija pateikta NŠA interneto svetainėje.

2021 m. chemijos valstybinį brandos egzaminą laikė 998 kandidatai, išlaikė 94,9 proc. kandidatų. 100 balų įvertinimą gavo 1,9 proc. kandidatų.

Pakartotinės brandos egzaminų sesijos, kuri prasidės birželio 27 d., tvarkaraštyje 16 valstybinių ir mokyklinių egzaminų. Pakartotinėje sesijoje brandos egzaminus gali laikyti tie mokiniai, kuriems pagrindinės sesijos dalykų brandos egzaminai buvo atidėti neatvykus dėl pateisinamos priežasties. Taip pat abiturientai, neišlaikę valstybinio ar mokyklinio lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino pagrindinėje sesijoje, galės jį perlaikyti.

Kaip teigia papildomo ugdymo mokyklos chemijos korepetitoriai Matas Girdzijauskas ir Gluosnė Petraitytė, 2022 metų chemijos VBE bendrai nebuvo sunkus, lyginant su praėjusių metų egzaminais.

„Šiais metais mažiau dėmesio skirta uždavinių sprendimui, nepasitaikė sunkesnių ar atidumo reikalaujančių uždavinių. Daugiau klausimų skirta teorijai. Iš tiesų galima pamatyti daug klausimų, kurie jau kartojasi ir abiturientams turėjo būti ne pirmą kartą matyti. Koją pakišti galėjo keli sukti klausimai, reikalaujantys itin „nišinių" faktų žinojimo (I dalies 16, III dalies 5 klausimo 4 (neprograminis junginys)). Tačiau drąsiai galime teigti, jog, jeigu mokinys atidžiai ir nuosekliai ruošėsi egzaminui, aukštas rezultatas bus garantuotas.“
Užduotis ir jų sprendimus galite pamatyti fotogalerijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją