Apie plaukiančią perėją „Delfi“ žurnalistams pranešė susirūpinę Kauno gyventojai.

„Kaune, ties Savanorių pr. 271, perėjoje tyvuliuoja ežeras. Gatvę neseniai naujai išasfaltavo, visas vanduo susirinkęs vienoje pusėje. Kaip saugiai pereiti?“, – rašoma skaitytojo atsiųstame laiške su prisegtomis minimos perėjos nuotraukomis.

Nuotraukoje matyti, kad visą perėjos zoną semia vanduo ir panašu, kad perėja išties apsemta pakankamai giliai, kad nesinorėtų į ją žengti.

Kodėl minimoje perėjoje kaupiasi vanduo? Paklausėme Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, kuris patvirtina, kad problema savivaldybei žinoma ir nepatogumai tėra laikini.

„Tokia situacija galimai susidarė dėl to, kad įrengti dar ne visi asfaltbetonio dangos sluoksniai. Kol dar neįrengtas viršutinis asfaltbetonio dangos sluoksnis, lietaus vandens surinkimo trapai yra iškilę kelis centimetrus aukščiau esamos dangos lygio ir negali greitai sugerti didesnio kritulių kiekio“, – problemos priežastį įvardija A. Pakalniškis.

Nors kol kas pėsčiųjų perėja kauniečiams ir miesto svečiams kelia nepatogumų, savivaldybės atstovas turi gerų žinių – nereikės ilgai laukti ir perėjoje besikaupiančio vandens neteks matyti.

„Gera žinia, kad jau pradėtas įrenginėti viršutinis asfaltbetonio dangos sluoksnis ir jei nesutrukdys orai, po kelių savaičių turėsime naują, lygią gatvės dangą“, – sako A. Pakalniškis.

Ačiū, kad dalinatės savo naujienomis! Užfiksavote ką nors įdomaus? Kviečiame dalintis el. paštu pilieciai@delfi.lt