Sovietinės santvarkos metais sanatorija sparčiai augo, jos infrastruktūra buvo pritaikyta masiniam didelės tarybinės šalies žmonių gydymui. Todėl šiandien jau nieko nestebina tai, kad Birštone ir Druskininkuose įsikūrusi sanatorija užima beveik 30 ha plotą, o vienu metu aptarnaujama iki 1900 klientų. Ambicinga įmonė šiuos skaičius ateityje ketina dar padidinti.

Kviečiame peržiūrėti archyvinius vienos seniausių Lietuvoje sanatorijos „Eglė“ kadrus. 

Bei palyginti naująjį sanatorijos veidą.

„Eglės“ sanatorijos komplekse Birštone praėjusį mėnesį atidarytas naujas gydyklų korpusas.

Gydyklose įrengtas didžiausias regione baseinų ir pirčių kompleksas. Jame galima mėgautis trimis skirtingais gėlo ir mineralinio vandens baseinais su įrengtomis povandeninėmis masažinėmis srovėmis, sūkurinėmis ir vertikaliomis voniomis. Pirčių zonoje galima išbandyti įvairių temperatūrų garines pirtis, infraraudonųjų spindulių pirtį, įvairių temperatūrų ir drėgnumo saunas, himalajų druskos pirtį, hamamą bei ledo kambarį. Mažųjų svečių laukia vaikų baseinas.

Taip pat gydyklose bus atliekamos įvairios gydomosios procedūros: purvo vonios, gydomojo ir baltojo purvo įvyniojimai, angliarūgštės vonios, mineralinės sūkurinės ir perlinės vonios, povandeniniai masažai, inhaliacijos, deguonies kokteiliai bei kitos procedūros.

Viso į „Eglės“ sanatorijos kompleksą Birštone jau investuota beveik 25 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)