Auginantys patys žino, kad pasibaigus daržovės vartojimo pikui, jos dar lieka nemažai. Bent vieną kitą moliūgo galvą garantuotai daugelis dar saugo.

O ir tie, kurie daržoves įsigyja parduotuvėse, rudens pabaigoje stebi visą gausą akcijų ir gali moliūgo įsigyti kur kas pigiau nei įprastai.

Ką su juo daryti, kad nereiktų vien sukišti į pyragus „kol nesugedo“, o būtų galima džiaugtis visus metus?

Geriausias būdas – šaldyti. Išdarinėti moliūgą, išimti sėklas, supjaustyti jį gabalėliais, o šiuos užšaldyti porcijomis. Maždaug po tiek, kiek sunaudojate gaminant vieną patiekalą.

Taip galėsite moliūgo patiekalais džiaugtis visus metus. Atšildžius vieną porciją ir pakepus moliūgą bei porą kitų daržovių orkaitėje galima sutrinti puikią kreminę sriubą.

Kitą savaitę norite paruošti apkepą – prašom, tereikia įprasto varškės apkepo sudedamąsias dalis (varškė, kiaušiniai, manų kruopos, cukrus) sumaišyti su atšildytais moliūgo kubeliais.

Galite jo dėti į daržovių troškinius, o laukiant svečių kepti pyragus. Ir svarbiausia – daržovės pasirinkimo nebelems mėnuo, mat šaldyklyje jo turėsite keliems kartams!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)