Apsivilkau maudymuką, ant viršaus užsimečiau šortus. Pasitiesėm rankšluostį, tada šortus nusimoviau – matėt, kokie buvo savaitgalį vaizdai, visi ten pusnuogiai, saulė kepino taip, kad ojojoj.

Vyras buvo be nuotaikos, gal karštis veikia, sėdėjo surūgęs. Netoli buvo merginos – jaunesnės už mus, dvidešimt kelerių metų, deginosi. Pastebėjau, kad vyras dažnai žvilgčioja į jas.

Pabandžiau pakalbinti jį, pajuokauti, praskaidrinti nuotaiką. Neprasiskaidrino. Į mane net nežiūrėjo, tik į tas merginas. Sakau jam: „Ar jau sava žmona nebeįdomi?“

Taip per dantį vienas kitą dažnai patraukiame. O jis man atgalia ranka paplekšnojo per pilvą ir nuoširdžiai linktelėjo: „Žinai, – sako, – tikrai labai veikia, tos krūtinės sukeltos atkreipia dėmesį. Amžius yra amžius.“

Man pasidarė bloga. Ir saulė dėl to buvo nekalta. Dar truputį pasėdėjom, bet greit apsimoviau šortus, apsivilkau marškinėlius ant savo „nesukeltos krūtinės“ ir pasakiau, kad noriu važiuoti namo. Aš, mano nukarusi krūtinė „amžiuje“ ir vyras – visi trys patraukėme prie automobilio.

Važiuojant vairavau truputį viršydama greitį. Jaučiau, kaip nusiminimas ir sutrikimas perauga į siutą. Negalėjau patikėti – ir dabar negaliu – tokiu pono komentaru. O tada ir atsitiko.

Važiuojant jam pradėjo skambėti žinutės. Užmečiau akį, nes po tokių pasakymų ko gali tikėtis? Tik kokios nors rašančios jam pakeltos krūtinės.

Kol bandžiau skersa akimi įžiūrėti, kas jam parašė, jis metė telefoną šalin ir suriko: „Atsargiai, ei!“

Visu svoriu dėjau per stabdžius. Pasirodo, buvome jau prie pat perėjos, o per ją lėtai ėjo senyvas vyriškis. Sustojau per plauką. Išsigandau pati, išgąsdinau vyrą, o seniokas, atrodo, nieko nepastebėjo – gal neprigirdėjo.

Bus man pamoka daugiau į telefoną nesižvalgyti. Su vyru po savaitgalio vis dar nekalbu, o ir nusprendžiau – šiemet kartu į pliažą nebeisiu. Kam man tie nervai, geriau jau su drauge.

Šis pasakojimas dalyvauja konkurse „NežVairuok“. Siųskite savo istoriją adresu pilieciai@delfi.lt ir laimėkite „iPhone 11“ telefoną bei ERGO draudimą metams! Konkurso taisykles rasite paspaudę štai čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (449)