Vienos iš praeivių Vilniaus centre žurnalistui paklausus, ar patyrė kokių nors eismo ribojimų, moteris atsakė, kad prioritetą atiduoda vaikščiojimui, todėl transportu naudojasi labai retai, nebent kur reikia toliau nuvažiuoti, bet iš esmės visur stengiasi vaikščioti pėsčiomis, tad jai ribojimai neturi jokios įtakos.

Kita sutikta sutikta vilnietė sakė, kad turi susitikimą Gedimino prospekte, automobiliu nevažiavo, jį pasistatė Žvėryne, bet oras puikus, tad buvo galima pasivaikščioti.

Dar kita sutikta praeivė sakė, kad eina pasitikti vokiečių grupės, kuriems aprodys senamiestį ir ribojimai jiems nekliūdys, jie visur vaikščios pėsčiomis. Apie ribojimus gidė girdėjo per radiją, jai informacijos pilnai pakako, o ribojimai tokiu metu yra normalu ir ji nematanti jokios problemos tame. Taip pat pabrėžė, kad kaip tik reikia didžiuotis, kad tokiam svarbiam renginiui pasirinktas Vilnius.

„Litexpo“ baigė pasirengimą NATO viršūnių susitikimui – teritoriją ir patalpas perima NATO sekretoriatas

Delfi užkalbintas vilnietis džiaugėsi, kad jam labai lengvai pavyko atvykti į darbą viešuoju transportu, automobilių gatvėse buvo labai mažai, viskas buvo labai paprasta.

Kitos dvi sutiktos vilnietės sakė, kad kitą savaitę dirbs iš namų, nes neprivažinės.

Gerai nusiteikusi moteris sakė, kad jai jokių permainų nebuvo, dar ir geriau, nes mažiau automobilių mieste.

Dar vienos praeivės centre paklausus, ar nesudaro nepatogumų ribojimai ar kad reikės nešiotis su savimi asmens dokumentą, ji atsakė, kad viską žino, viskam pasiruošusi ir nemano, kad čia labai didelis nepatogumas, be to reikia įvertinti renginio svarbą ir daryti viską, kas nepakliūti į nemalonias situacijas.

Eismo ribojimai NATO viršūnių susitikimo metu

Prasivaikščiojęs Vilniaus centre tokį tuščią miestą žurnalistas sakė matė tik per pandemiją arba labai labai ankstyvais sekmadienio rytais. Jis taip pat primena, kad nuo šiandien bus įrengti automobilių stovėjimą draudžiantys ženklai, tad ragina patraukti automobilius tuos, kurie dar juos yra palikę čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)