Keleiviai, kurie turi bilietus skrydžiams iki oro erdvės uždarymo komerciniams orlaiviams, galės patekti tiek į oro uosto terminalus, tiek į automobilių stovėjimo aikštelės, atvykdami automobiliu Dariaus ir Girėno, F. Vaitkaus gatvėmis.

Vis tik pabrėžiama, kad eismas kai kuriais laikotarpiais gali būti apsunkintas dėl papildomų saugumo priemonių. Privataus transporto judėjimas Vikingų, Oreivių ir A. Gustaičio gatvėmis (pro „IKEA“ parduotuvę ir prekybos centrą „Nordika“) nebus leidžiamas.

Svarbi rekomendacija visiems keleiviams, kurie planuoja vykti į Vilniaus oro uostą NATO renginio laikotarpiu – naudotis viešuoju miesto transportu, kuris bus nemokamas.

Be to, liepos 10–13 d. maršrutą Vilnius–Vilniaus oro uostas traukiniais specialiai atnaujins ir „LTG Link“. Planuojama, kad minėtomis dienomis kasdien pirmyn–atgal kursuos nuo 24 iki 36 traukinių reisų.

Eismo schema aplink Vilniaus oro uostą per NATO viršūnių susitikimą

Primenama, kad dėl NATO viršūnių susitikimo daugelyje sostinės vietų bus vykdomos papildomos patikros ir galios kitos saugumo priemonės, įvairūs ribojimai. Tuo pačiu primenama, kad siekiant įgyvendinti numatytas saugumo priemones, patikros ir ribojimai Vilniaus oro uosto ir aplinkinėse teritorijose prasidės likus kelioms dienoms iki pagrindinio renginio liepos 11-12 dienomis.

Visa svarbiausia informacija apie skrydžius NATO renginio laikotarpiu yra skelbiama ir nuolat atnaujinama Vilniaus oro uosto puslapyje.

Lietuvos oro uostų atstovai atkreipia dėmesį, kad dėl didelio oro erdvės užimtumo NATO delegacijų atvykimo metu, labai tikėtina, kad tam tikri skrydžių vėlavimai ar korekcijos gali būti fiksuojamos prieš pat oro erdvės uždarymą liepos 11 dieną, taip pat skrydžių vėlavimai ir sutrikimai galimi iškart po NATO renginio bei oro erdvės atidarymo komerciniams skrydžiams. Poveikis skrydžiams gali būti juntamas visą liepos 12 dieną.

NATO viršūnių susitikimas Lietuvoje rengiamas pirmą kartą. Tai bus didžiausias renginys Lietuvos istorijoje, kuriame tikimasi 40–50 užsienio valstybių delegacijų (iki 3 000 svečių) bei maždaug 2 000 nevyriausybinių organizacijų ir tarptautinės žiniasklaidos atstovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją