SVARBIAUSIOS NAUJIENOS:

Trečiadienį Didžiojo septyneto (G7) šalys pasirašė deklaraciją dėl karinės paramos tiekimo Ukrainai.

„Aš su malonumu pranešu apie bendrą deklaraciją dėl paramos Ukrainai. G7 Hirošimos susitikime (...) mes sutarėme, kad vienašališki bandymai jėga pakeisti status quo yra nepriimtini visur pasaulyje“, – Vilniuje vykstančio NATO viršūnių susitikimo metu surengtoje spaudos konferencijoje sakė Japonijos ministras pirmininkas Fumio Kishida.

„Yra labai reikšminga, kad mes, G7 lyderiai, ir Volodymyras dar kartą susitikome čia šiandieną susirinkome. Ši deklaracija bus atvira kiekvienai valstybei, kuri dalinasi intencijomis paremti Ukrainą. Tikiuosi, kad daugybė šalių nuspręs prisijungti. G7 ir toliau stovės kartu su Ukraina. Mūsų solidarumas niekada nesusvyruos “, – vylėsi jis.

JAV ir jų sąjungininkės iki šiol rėmė Ukrainą ginklais ir lėšomis laikinu principu, kad padėtų šiai provakarietiškai šaliai atremti pernai vasarį prasidėjusią visapusišką Rusijos invaziją. Ukrainos veikiausiai laukiant ilgam keliui taip siekiamos narystės NATO link, G7 šalys pristatys tarpinį planą, galintį garantuoti tęstinę paramą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)