Lietuvos diplomatijos vadovas kalbėdamas apie artėjantį NATO viršūnių susitikimą Vilniuje pažymėjo, kad Rusijos nestabilumas yra pavojingas ne tik jos kaimynėms, bet ir visam Europos kontinentui.

„Vertiname Prancūzijos indėlį į mūsų saugumą ir matome galimybių stiprinti jos lyderystę, pavyzdžiui, prisidedant prie NATO oro gynybos pajėgumų dislokavimo regione,“ – pabrėžė ministras.

„Įvykiai Rusijoje dar kartą priminė, kad būtinybė stiprinti NATO Rytų flango gynybą yra akivaizdi – padidintos nuolatinės NATO pajėgos Lietuvoje, kitose flango šalyse, taip pat Švedijos narystė aljanse – pagrindiniai mūsų regiono ir viso Aljanso saugumo komponentai,“ – sakė G. Landsbergis.

Ministras taip pat pabrėžė, kad Vilniaus NATO viršūnių susitikime būtina sutarti dėl aiškių žingsnių Ukrainos narystės NATO link.

„Labai svarbu, kad ir Prancūzija, ir mes pasisakome už konkretesnius Aljanso narių įsipareigojimus dėl Ukrainos narystės ir įsipareigojame toliau teikti karinę paramą jos kovoje su agresoriumi,“ – pažymėjo Lietuvos diplomatijos vadovas.

URM nurodo, kad ministrai aptarė būtinybę stiprinti Europos ekonominį atsparumą bei galimą bendradarbiavimą su Prancūzija ir kitais partneriais ženkliai padidinant gynybos pramonės pajėgumus.

Keturių šalių diplomatijos vadovai taip pat pabrėžė būtinybę bendradarbiauti kovoje su dezinformacija – ne tik ES, bet ir Rytų partnerystės šalyse, o taip pat Afrikoje ir Lotynų Amerikoje.