„Manyčiau, kad (V. Zelenskio – ELTA) atvykimas ar neatvykimas yra visiškai nesvarbus. Svarbu, kokie bus priimami sprendimai ir kaip NATO stiprins, reformuos save, kaip stiprins savo rytinį pakraštį – tame tarpe ir mus – ir kokia perspektyva numatoma ateityje, užtikrinant Ukrainos saugumą ir tuo pačiu NATO teritorijų saugumą“, – antradienį Seime žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

„Manyčiau, kad principiniai, svarbiausi dalykai yra svarbesni nei atskiri vizitai“, – pridūrė ji, akcentuodama, kad šalių lyderiai gali dalyvauti ir netiesiogiai, internetu.

ELTA primena, kad pirmadienį NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pareiškė, kad Ukraina taps Aljanso nare, bet per Vilniaus viršūnių susitikimą oficialaus jos pakvietimo prisijungti prie NATO klausimas nebus svarstomas.

Pirmą kartą Lietuvoje rengiamas NATO viršūnių susitikimas vyks liepos 11–12 dienomis Vilniuje. Tai bus didžiausias renginys Lietuvos istorijoje, kuriame tikimasi 40–50 užsienio valstybių delegacijų bei maždaug 2000 nevyriausybinių organizacijų ir tarptautinės žiniasklaidos atstovų.

Apie galimybę dalyvauti renginyje yra užsiminęs ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Visgi, mėnesio pradžioje Kyjivo lyderis „Wall Street Journal“ žurnalistams teigė, kad nematytų prasmės Ukrainai dalyvauti Vilniaus viršūnių susitikime, jeigu NATO neduos aiškaus signalo dėl narystės Aljanse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją