Jau pirmadienį vienoje iš Vilniaus restoranų virtuvių buvo karšta. Būtent jie ir gamins vakarienę NATO šalių lyderių.

„Bendrai vakarienės metu dirbs 12 virtuvės šefų. Iš Klaipėdos, Kauno ir Vilniaus. Visa mano komanda padės gaminti vakarienę. Visi yra puikūs šefai, todėl man bus ganėtinai lengva su jais dirbti.

Žinojome prieš gerus du mėnesius, ruošėme įvairius meniu pasiūlymus, darėme testus, praėjome atranką, konkursą. Galutinai patvirtino meniu ir pradėjome pirmadienį ruoštis antradienio vakarienei“, – sakė šios virtuvės šefas Vytautas Samavičius.

Jis teigė, jog iš pradžių šefui ir jo sudaromam meniu buvo duota visiška laisvė, tačiau kiek vėliau reikėjo išgryninti produktus, gamybos būdą.

„Nes ir įvairūs lyderiai, įvairūs jų poreikiai: nuo alergenų iki tam tikrų paruošimo technologijų būdų“, – sakė šefas V. Samavičius.

Jo teigimu, vakarienė ruošiama iki 70 žmonių.

„Ką galime pasakyti šiandien – tai vakarienėje vyraus didžioji dauguma produktų lietuviškų, sezoniški jie, tinkantys birželio mėnesio galui, liepos mėnesio pradžios sezoniškumui.

Bus užkandis, karštas užkandis, karštas patiekalas ir desertas“, – LNK vidurdienio žinioms pasakojo virtuvės šefas.

Jo teigimu, prie vakarienės bus patiekti ir įvairūs gėrimai: vynas, gazuotas ir negazuotas vanduo, kiti nealkoholiniai gėrimai, kurie bus alternatyva vynui.

Virtuvės šefas V. Samavičius teigė, jog yra kelios delegacijos, kurios nevalgo maisto produktų, arba alergiški gliutenui.

Jis teigė, jog tarp svečių kaip virtuvės šefas jis nebus.

„Tai yra protokolinė vakarienė, mano vaidmuo bus virtuvėje, čia redaguoti visą darbą tarp salės ir virtuvės“, – LNK vidurdienio žinioms sakė jis.

Visą LNK vidurdienio žinių pokalbį su virtuvės šefu V. Samavičiumi žiūrėkite čia: