Tiesa, tuo ši mokymosi kelionė tikrai nesibaigė. Pasibaigus stažuotei Suomijoje, verčiamas naujas projekto „Mokytojai Lietuvai“ puslapis – numatyta net 100 mokytojų susitikimų su kolegomis Lietuvoje, kurių metu jie dalinsis savo patirtimi su visa Lietuva.

Prieš susitikdama su kolegomis, dailės mokytoja Rita Urbonaitė kreipiasi į mokytojus: „Jūs esate nuostabūs profesionalai, puikiai išmanantys savo darbą. Pasitikėkite savimi.“

Linkėjimais dalinasi ir mokytoja Dalė Morkevičienė. „Lietuvos mokytojams norėčiau palinkėti dirbti taip, kaip dirbome iki šiol: ieškoti naujo, ko nežinome, ir perduoti visa tai savo vaikams. Būkime pamokose su šypsena, ko vaikai labai nori. Šypsokimės, juokimės, nepamirškime humoro jausmo, tiesiog būkime artistiški – kartais to reikia. Ir linkiu visiems, kad vaikai, išėję iš pamokos, norėtų dar kartą sugrįžti“, – linki mokytoja.

Iš stažuotės Suomijoje sugrįžusi mokytoja Laima Zdanavičienė juokiasi, kad pakliuvo į „Dviračio žinias“. Paklausta, kaip sugalvojo pildyti anketą į projektą „Mokytojai Lietuvai“, ji atsako: „Sugalvojau, kad esu verta stažuotės Suomijoje. Tiesiog esu verta. Ir užpildžiau“, – teigia ji.

Visgi, mokytoja prisipažįsta, kad pildydama anketą sudvejojo, o ir draugių palaikymo pasigedo – jai buvo labai liūdna.

„Pirmą kartą, kai pildžiau, draugė manęs nepalaikė. Sakė – Laima, nepateksi, ten reikia jaunų, ten reikia tobulų. Tai pirmą dieną pusę anketos užpildžiau, paskui išjungiau. Antrą dieną užpildžiau pilnai. Nesitikėjau pakliūti į projektą, bet kai pakliuvau, buvo nuostabiausia diena. Tą dieną labai verkiau“, – prisimena mokytoja.

L. Zdanevičienė teigia, kad šios stažuotės metu sau įrodė, kad gali daug nueiti. „Kad galiu daug eiti, daug keliauti ir nebūti inkaru jauniems žmonėms. Aš dėl to savimi didžiuojuosi. Svarbu pasitikėjimas savimi. Jeigu norime Lietuvoje proveržio, atiduokime švietimą jaunimui. Tas jaunimas, kuris čia buvo šitas 10 dienų – va, šitokiam jaunimui atiduokime Lietuvoje švietimą, jaunąją kartą. Mes galime būti konsultantai, padėjėjai, bet jaunimui duokime auklėti jaunimą“, – sako mokytoja.

Sugrįžimo akimirkos: