Šventiniai renginiai Klaipėdoje prasidėjo mišiomis Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje. Pasibaigus mišioms patriotiškai nusiteikę jaunuoliai surengė eitynes. Tautine atributika pasipuošę vėliavomis nešini eitynių dalyviai pajudėjo iki tremtiniams skirto memorialo „Atmink tautos kančią" S. Daukanto gatvės skverelyje. Čia buvo uždegtos žvakutės ir padėtos gėlės.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos paminėjimui Klaipėdoje buvo surengtas ir „flashmobas“ „Laisvės spalvos“. Atgimimo aikštė buvo tiesiog nusidažiusi geltona, žalia ir raudona spalvomis.

Pirmą kartą uostamiestyje buvo surengtas ir masinis šokis. Jame savo meilę šaliai šokio ritmu demonstravo vaikai. Šokio kulminacija tapo gyva, jaunų žmonių rankose išsiskleidusi Laisvės vėliava – trispalvės spalvų popieriaus lapai, ant kurių buvo parašyta: „Aš myliu Lietuvą“. Organizatorių duomenimis, meilės šokį šoko apie 800 jaunuolių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)