Ne vienas inžinierius pripažins, kad automobilio išorė – dar ne viskas, mat kai kurie net ir itin dailiai atrodantys modeliai gali tapti tikru galvos skausmu ir priežastimi, kodėl piniginėje ims švilpauti vėjai. Mat ypač elektronikos gedimai gali kaip reikiant patuštinti piniginę jei juos tvarkysite ne savo garaže, o automobilių servise. Vis dėlto, jei įvertinsite galimas rizikas, tokių nesusipratimų gali pavykti išvengti.

Savi pliusai ir savi minusai

Itin patikimais galima laikyti vokiškus automobilius: „Audi“, „Mercedes“, BMW ir kitus. Daugumą jų vairuoti yra malonu, o 2000-2010 metų modeliai savininkams kelia mažiau problemų. Kodėl būtent šių metų modeliai? Nuo 2010-ųjų gaminti modeliai yra modernesni ir pažangesni, o dėl to atsiranda ir daugiau problemų, gedimų bei trūkumų.

Tiesa, patikimumu pasižymi ne tik Bavarijos gamintojai. Štai Azijoje pagamintų modelių savininkai pripažįsta, kad šių modelių varikliai yra itin patvarūs, todėl ieškantys nebrangaus, tačiau patikimo ir patvaraus automobilio, kuris gali suteikti pakankamai gerą vairavimo patirtį, turėtų apsvarstyti apie Japoniškus ar kitus tolimuosiuose rytuose gaminamus modelius.

Amerikietiški automobiliai taip pat yra puikus pasirinkimas jei reikia automobilio su patikimu varikliu. Tiesa, neretai amerikietiški varikliai būna mažiau efektyvūs, ypač dideli varikliai su didelėmis degalų sąnaudomis. Reikėtų žinoti ir tai, kad neretai amerikietiškų modelių pakaba ir amortizacijos sistema būna pakankamai pasenusi lyginant su kitais automobiliais.

Prancūziški modeliai taip pat dažnai įvardijami, kaip geri automobiliai, tačiau ne vienas jų savininkas sutiks, kad eksploatuojant šiuos automobilius neretai tenka susidurti su elektronikos gedimais.

Anglijoje gaminti automobiliai taip pat gali tapti nemenku galvos skausmu, mat neretai jų savininkai susiduria su nemažai įvairių problemų. Vis dėlto, tie patys savininkai pripažįsta, kad angliški modeliai turi nemažai įvairių funkcijų ir galimybių, o jų vairavimas ne vienam teikia malonumą.

Į ką atkreipti dėmesį

Rinkdamiesi naudotus modelius, pirmiausia, turėtumėte nuodugniai apžiūrėti automobilio išorę ir patikrinti ar automobilis yra pažeistas korozijos. Tikrinant kėbulą patariama ir nuodugniau patikrinti automobilio istoriją pasinaudojus VIN kodu. Reikėtų išsiaiškinti ne tik ar deklaruojama rida yra tikra, tačiau ir ar automobilis nebuvo patekęs į itin rimtus eismo įvykius, kurių metu buvo pažeistos konstrukcinės jo dalys.

Jei automobilio aptarnavimo darbai buvo atliekami servise, patikrinkite, ar automobilis buvo prižiūrimas tinkamai ir laiku. Jei automobilyje yra paskirstymo diržas, įsitikinkite, kad jis buvo pakeistas, mat neretai jo keitimo kaina būna pakankamai didelė. Jei automobilyje yra OBD2 jungtis ir jūs turite galimybę prie jos prisijungti, patikrinkite ar automobilio kompiuteris nefiksuoja klaidų. Tik išsiaiškinę, kaip iki šiol buvo eksploatuojamas apžiūrimas automobilis galėsite ne tik išvengti nemažai problemų, bet ir sutaupyti pinigų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)