Jame savo patirtimi dalysis didžiausių pasaulio kompanijų, tokių kaip „GE Oil & Gas“, „Rolls-Royce Marine AS“, „Bomin Linde“, „ScanGass“ atstovai. Renginio garbės svečias – Norvegijos ambasadorius Dag M. Halvorsen.

„Šis seminaras Lietuvos specialistams ypač naudingas, nes jau netrukus mūsų šalyje startuoja vienas reikšmingiausių energetikos projektų – pradės veikti SGD terminalas. Terminalo atsiradimas svarbus ne tik šalies energetinės nepriklausomybės požiūriu, bet ir reikšmingas skatinant investicijas ir siekiant naujų gamybos sričių atsiradimo Klaipėdoje. Klaipėdos mokslo ir technologijų parko (KMTP) kartu su partneriais vykdomam projektui „MarTech LNG“ suteiktas projekto flagmano statusas. Tai suteikia šiam projektui išskirtinį politinį pripažinimą. Dabar, kaip niekada anksčiau, yra svarbu sutelkti valstybines, mokslo ir verslo institucijas, kad būtų įgyvendinti siekiai pagerinti Baltijos jūros ekologinę būklę bei laivyboje įdiegti modernius, aplinką saugančius technologinius sprendimus. Projektas – ypač sėkmingas, todėl jis bus pratęstas dar ilgesniam terminui“, - teigė KMTP Roma Stubrienė.

Tarptautinį seminarą rengia Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, Norvegijos ambasada Lietuvoje ir kompanija „Innovation Norway“. Seminaras organizuojamas įgyvendinant tarptautinį projektą „MarTech LNG“.

Šiuo projektu siekiama sukurti SGD vertės grandinę, sudarant sąlygas Pietų Baltijos regiono verslui dalyvauti SGD infrastruktūros plėtros ir SGD panaudojimo projektuose, susijusiuose su laivyba, energetika, transportu, uosto krova.

Projekto metu padedama verslui įgyti reikiamas kompetencijas ir technologijas, atversiančias kelius regiono verslui dalyvauti SGD projektuose, didinti jų konkurencingumą. Projektas pripažintas strateginiu vienoje iš ES Baltijos jūros regiono strategijos prioritetinių sričių „PA Ship“. Ši sritis akcentuoja žaliosios laivybos plėtrą Baltijos jūros regione, sukuriant šį regioną, kaip pavyzdinį, kuriame įgyvendinant naujas laivybos aplinkosaugines nuostatas.

Klaipėdos uostas – sparčiausiai augantis viso regiono uostas, todėl mums ypač svarbu žengti koja kojon su pažangiausiomis technologijomis. Atsiradus SGD terminalui, didėja ir mūsų uosto konkurencingumas, atsiveria naujos verslo nišos, sudaromos palankios sąlygos sukurti SGD produktus ir naujus verslus Lietuvoje“, - apie perspektyvas pasakojo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius Artūras Drungilas.

„MarTech LNG“ projektą KMTP ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija kartu su kitais partneriais vykdo nuo 2012 metų. Projektui susibūrė 8 partneriai ir 20 asocijuotų organizacijų, kurios padeda kurti konkurencingą verslo ir mokslo bendradarbiavimo aplinką, padėsiančią įgyvendinti SGD projektus, prisidėsiančius prie regiono energetinės nepriklausomybės užtikrinimo.

Projekto tikslas – sukurti geresnį priėjimą prie SGD technologijų ir žinių, susijusių su verslo veikla, plėtoti kompetencijas ir specializaciją jūrų pramonės ir verslo grandinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją