Tai jau trečioji pėsčiųjų perėja Lietuvoje, kurią atnaujino „Lietuvos draudimo“ klientai, atsisakę popierinių laiškų ir sutaupę jų siuntimo išlaidas nesaugių perėjų atnaujinimui šalyje.

„Nuolat ieškome būdų, kaip sumažinti eismo įvykių ir juose sužalojamų pėsčiųjų skaičių, taip pat atkreipti visų eismo dalyvių dėmesį į būtinybę laikytis Kelių eismo taisyklių bei atidžiau stebėti šalia esančius vairuotojus, pėsčiuosius ir dviratininkus. Įgyvendindami saugumą uostamiesčio keliuose didinančius veiksmus kartu su „Lietuvos draudimu“ atnaujinome vieną nesaugiausių nereguliuojamų pėsčiųjų perėjų. Tikiu, kad šioje perėjoje įrengta saugumo salelė padidins vairuotojų ir pėsčiųjų matomumą, speciali slydimui atspari danga atkreips jų dėmesį ir paskatins palaikyti „akių kontaktą“, siekiant suprasti numatomus vienas kito veiksmus“, – teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Vien per šiuos metus Klaipėdos mieste įvyko pusšimtis eismo įvykių pėsčiųjų perėjose, kuriose buvo sužalota daugiau nei 60 žmonių.

Klaipėdos meras pridūrė, kad šiais metais uostamiesčio savivaldybė, siekiant užtikrinti eismo kontrolę, svarsto įgyvendinti dar vieną originalią priemonę – įrengti metalinius kelių policininkų stendus.

Tikimasi, kad kelkraštyje iš tolo pastebimas eismą stebintis pareigūnas kiekvieną vairuotoją paskatins sumažinti automobilio greitį ir atsargiau manevruoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)