„Net šiuo sunkiu metu turime galimybę pasigrožėti Kalėdų egle ir pajusti Kalėdų dvasią. Nepaisant visko, kas dedasi, galime šventiškai nusiteikti“, – kalbėjo 29-erių Olesia.

Kyjivo meras Vitalijus Klyčko irgi dalyvavo šiame renginyje ir simboliškai įžiebė Kalėdų eglę. Jo teigimu, už ją sumokėjo privatūs rėmėjai, kad Kyjivo miesto taryba galėtų skirti daugiau lėšų kariuomenei.

Į įžiebimo ceremoniją atėję žmonės sakė, kad pritaria perėjimui nuo Julijaus kalendoriaus, pagal kurį Šv. Mikalojaus diena minima dviem savaitėmis vėliau – gruodžio 19-ąją. Ukrainos krikščionys, kurių dauguma yra stačiatikiai, Kalėdas švęsdavo sausio 7 d., kaip ir kitos šalys, kuriose vyraujanti religija yra stačiatikybė, pavyzdžiui, praėjusiais metais į Ukrainą įsiveržusi Rusija.

Kalėdų eglė Kijeve, 2023m.

„Kadangi rusai yra menkystos, nenorime švęsti kartu su jais“, – kalbėjo 31-erių Konstantinas.

„Su jais neturi būti nieko bendro. Neturime turėti nieko bendro su šia šalimi (Rusija). Net tokių svarbių švenčių kaip Šv. Mikalojaus diena. Beje, šiandien yra ir Ukrainos kariuomenės diena. Šiandien mūsų šalis – kareivių ir šv. Mikalojaus rankose“, – sakė Olesia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją