JUDU eismo stebėjimo sistemos duomenimis, Vilniaus gatvėse, apie 8 val. ryto, susidarė 14 eismo grūsčių. Sudėtingiausia situacija dėl spūsčių vyrauja Pilaitės prospekte, Molėtų plente, Ozo, Geležinio vilko gatvėse.

Sostinės gatvėse taip pat buvo fiksuoti 4 eismo įvykiai – Geležinio vilko, Mokslininkų, Mildos ir Pavilionių gatvėse.


Visame Vilniuje šiuo metu yra 15 vietų, kuriose vykdomi eismo darbai, taip pat 10 vietose yra ribojamas eismas.
Sostinėje dėl naktį prasidėjusio ir besitęsiančio snygio ketvirtadienį apie 10 val. viešasis transportas vėluoja iki 50 min., praneša savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“.

„Esant blogoms oro sąlygoms ir dėl to mieste susidariusių spūsčių, viešasis transportas vėluoja iki 50 min.“ – nurodoma pranešime.
Ketvirtadienio dieną numatomi krituliai, kai kur smarkūs – šlapdriba, lietus. Vietomis lijundra, plikledis, perkūnija. Vėjas pietvakarių, vakarų, pajūryje pereinantis į šiaurės vakarų, 15–20 m/s, vakariniuose rajonuose vietomis 21–26 m/s, pajūryje pirmoje dienos pusėje 28–30 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 4 iki 9 laipsnių šilumos.
Dėl naktį buvusio ir besitęsiančio snygio šalies kelių dangos padengtos šlapio ar prispausto sniego sluoksniu, provėžotos, slidžios, todėl eismo sąlygos išlieka sudėtingos, informuoja Kelių direkcija.

Anot kelininkų, mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai slidūs, vietomis padengti puraus sniego sluoksniu iki 10 cm.

Vilniaus mikrorajonų gyventojai socialinėje erdvėje prašo pėsčiųjų budrumo, dalijasi įrašais apie apsunkusias eismo sąlygas ir primena, kad pėsčiajam staigiai iššokus į važiuojamąją kelio dalį vairuotojams gali būti sunku staigiai sustabdyti slystantį automobilį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)