Dekoracijas kuria ištisus metus: viskas dėl to, kad praeiviai nusišypsotų

Galima pamanyti, kad Šilalės rajone esančiame Pagrybių kaime gyvena pats Kalėdų Senelis. Tačiau iš tiesų čia įspūdingais papuošimais rūpinasi kaunietė Agnė Balčiūtė, kuri prisipažįsta, kad kalėdinių dekoracijų ruošimas užtrunka ištisus metus.

Taigi, vos tik pasibaigus vienam Kalėdų laikotarpiui, moteris jau pradeda galvoti apie tai, kokius papuošimus gamins kitoms Kalėdoms. Dekoracijomis rūpinasi ne tik A. Balčiūtė – anot jos, su džiaugsmu puošiasi visas kaimelis.

„Puošiame savo tėvukų kieme ir šalia kiemo, kad visi žmonės, važiuodami pro šalį, galėtų pasidžiaugti. Pačiam kieme nelabai kas matytų, o šalia kiemo puikiai matosi, tai visi pravažiuodami džiaugiasi“, – sako A. Balčiūtė.
Šventinės dekoracijos Pagrybio kaime

Kadangi ji pati gyvena Kaune, pas tėvukus Šilalės rajone turi galimybę užsiimti puošyba tik savaitgaliais. Moteris pastebi, kad savaitgaliai, praleisti gaminant dekoracijas, labai greitai baigiasi – todėl visų dekoracijų kūrimas taip ilgai užtrunka.

Dekoracijas kuria iš nereikalingų daiktų, kuriuos kiti tiesiog išmestų

A. Balčiūtė atskleidžia, kad dekoracijoms praktiškai nieko nereikia pirkti, nes viskas gaminama iš daiktų, kurie kitu atveju tikriausiai atsidurtų sąvartyne.

„Dažniausiai viską darome iš savo medžiagų, kurias turime kieme. Žinoma, dažus reikia pirkti, bet dažniausiai kuriame iš antrinių žaliavų – iš to, ką išmetame, ko nebereikia, tą panaudojame dekoracijoms. Kiti puošia namus pirkdami šviečiančius medžius, žvaigždes, o mes viską darome patys iš to, ką jau turime“, – teigia ji.

Šiemet kalėdiniam dekoravimui pravertė įvairūs netikėti daiktai – senų baldų galinė dalis, įvairios lentos, pagaliukai, balti šieno rulonai ir net kanalizacijos vamzdžiai.
Šventinės dekoracijos Pagrybio kaime

„Iš baltų šieno ritinių pagaminome pimpačkiukus, iš visokių pakabų – snaiges, žvaigždes. Sukuriame šventę iš paprastų dalykų be jokių išlaidų, viskas atgimsta antram gyvenimui. Taip paprastai bandome visus nudžiuginti“, – sako A. Balčiūtė.

Moteris šypsosi, kad dar nė nebaigus darbų žmonės sustodavo ir išlipdavo iš automobilių nusifotografuoti. Ypač jų dėmesį patraukė rankų darbo pimpačkiukai.

„Viską kuriame tam, kad žmonės tiesiog pasidžiaugtų, nes ir taip gyvenimas yra labai niūrus, tų problemų pilna. Norime sukurti žmonėms šventę, kad jie pravažiuotų, nusišypsotų, apsidžiaugtų. Į mūsų kaimelį žmonės įvažiuoja kaip į kokį kalėdinį miestelį, raibsta akys nuo to blizgesio“, – džiaugiasi A. Balčiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją