Rygos senamiestyje kasmet yra puošiamos dvi miesto eglės – Domu ir Rotušės aikštėse. Miestas išlaiko ilgametes tradicijas – renkasi tik natūralius medžius.

Būtent Rygoje prieš daugiau nei 500 metų užgimė pasaulinė tradicija puošti Kalėdų egles. Pirmąją miesto eglę dekoravo gėlės, pagamintos iš popieriaus.

Šįmet Rotušės aikštėje stovinčią eglę puošia tūrinės snaigės ir dovanėlių dekoracijos iš perdirbto plastiko. Prabangos ir šventiškumo įspūdį kompozicijoje kuria šviesos girliandos bei aukso spalvos žaislai.

Įžiebtos pagrindinės Rygos eglės

„Tūrinės dekoracijos buvo pagamintos 3D spausdintuvu iš perdirbto plastiko. Jas pagamino mūsų partneriai, prancūzų kompanija „Leblanc Illuminations“. Kaskart įdomu panaudoti naujus sprendimus“, – pasakoja „Švenčių studijos“ vadovė Jolanta Tūraitė.

Domus aikštės eglutė taip pat gausiai dekoruota šiltai baltos šviesos girliandomis bei puošmenomis, pagamintomis iš natūralių medžiagų. Tai – mediniai, aukso spalva dažyti paukšteliai, kurių siluetą jaukiai išryškina šviesos kontūras.

„Pagrindines Rygos egles puošiame ne vienerius metus. Įdomu dirbti ir Latvijoje, kur puoselėjama baltiškų motyvų tradicija, vertinamas natūralumas. Miestas kasmet tikisi šiuolaikiškų, originalių ir netradicinių sprendimų, puošiant tikras egles. Džiaugiamės, kad mūsų kūrybiniai sprendimai yra laukiami ir vertinami“, – sako kompozicijų dizaineris, dizaineris Dominykas Koncevičius