Eglės įžiebimas – viena laukiamiausių metuose švenčių Rietave. Šiemet joje pasirodė bei snieguotas dainas dovanojo mažieji Rietavo atlikėjai: Elėja Intaitė (vadovė Vytautė Jonuškienė), Liepa Lutinskaitė ir Adrijus Kalikas (vadovė Audronė Balčiūnienė), šoko Rietavo Lauryno Ivinskio gimnazijos šokių grupė „Riva“ (vadovė Giedrė Žlibinienė).

Susirinkusiuosius aplankė ir Kalėdų Senelis. Pasikvietęs į sceną Rietavo savivaldybės merą Antaną Černeckį, kartu su visais mojuodamas visiems išdalintomis lazdelėmis, padarė stebuklą, kurio metu mieste sužibo eglė. Sužibo ir vaikų rankose laikomos stebuklingos lazdelės – šaltosios ugnelės, – simbolizavusios širdžių šilumą ir gerumą.

Besidžiaugiant aikštėje nušvitusia šviesa ir nusileidusia Kalėdų dvasia, į sceną sugužėjo Laimos Lapkauskaitės vadovaujama muzikos grupė „O lia lia vaikai“ bei Paulius Sinkevičius, kurie su dainomis ir šokiais linksmai pratęsė eglės įžiebimo šventę.

Rietavo kultūros centras Nuoširdžiai dėkoja visiems dalyvavusiems šventėje, o ypač dėkingi yra šventės partneriams: Rietavo savivaldybės administracijai, Rietavo miesto seniūnijai, Rietavo Lauryno Ivinskio gimnazijai, Rietavo policijos komisariatui bei UAB „Rietavo komunalinis ūkis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją