Pagrindinė kurorto eglė bus įžiebta šeštadienį, 17 val. Šįmet ji stovės įprastoje vietoje – centrinėje aikštėje, greta buvusios autobusų stoties.

Miesto savivaldybės pranešime spaudai teigiama, kad kalėdinės dekoracijos kurorto gatves apšvies jau netrukus. Šią savaitę pradėta montuoti ir eglutė, kuri, rašoma pranešime, skleis ne tik Kalėdų dvasią, bet ir lietuvybę valstybės šimtmečio proga.

Taip pat pranešama, kad eglutė miestiečius džiugins ne tik ryškiomis lemputėmis, bet ir muzikiniais „šokiais“.

Šventiškai pasidabins ir pagrindinės miesto erdvės. Pavyzdžiui, bus dekoruotas Jūratės ir Vytauto gatvių sankryžoje esantis muzikinis fontanas, o pagrindinėje J. Basanavičiaus gatvėje tradiciškai įsikurs Kalėdų eglių alėja. Taip pat visą gruodį palangiškiai bus kviečiami dalyvauti kalėdiniuose renginiuose, bus rengiamos parodos.

Ruošiasi ir verslas

Šventėms ruošiasi ir kurorto viešbučiai ir restoranai. Jų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė teigia, kad šie klientams taip pat yra paruošę pramogų.

„Išskirtinai pasipuošti, žibėti, kvepėti – toks yra Kalėdų laukimo laikotarpis Palangoje. Tad šiuo šventiniu laikotarpiu numatomos degustacinės vakarienės, šventiniai pietūs, išskirtiniai žiemos patiekalai. Viešbučiai siūlo papildomas paslaugas, pridėtines vertes“, – pranešime spaudai cituojama I. Valaitienė. Ji pridūrė, kad kainos kalėdinę savaitę paprastai yra žemesnės, nei pasitinkant Naujuosius.

2016-ųjų Palangos eglė

Asociacijos prezidentė praeitą savaitę DELFI sakė, kad klientai jau pradėjo rezervuoti viešbučius Naujųjų metų sutiktuvėms. Anot jos, kurorto maitinimo ir apgyvendinimo įstaigos miesto svečiams siūlys įvairias pramogas nuo gyvos muzikos koncertų iki ištaigingų vakarienių.

Naujųjų sutiktuvių kainos taip pat skirtingos. Už vakarinę programą teks sumokėti nuo 50 iki 150-ies eurų. Galima rasti ir tokių pasiūlymų, kur reikia mokėti „kėdės mokestį“ arba įsipareigoti restorane išleisti tam tikrą pinigų sumą, teigė I. Valaitienė.

Pernai Palanga žadėjo parodyti tokią eglutę, kokios Lietuva dar nėra mačiusi. Tuomet žaliaskarė buvo originalios formos. Ją puošė gintaro spalvos žaisliukai ir šviečiančios dekoracijos. Gintaro spalva buvo padabinta ne tik eglė, bet ir visas miestas.

„Palanga yra kurortas, į kurį sutikti gražiausių metų švenčių atvyksta svečiai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio, ir kasmet atvykstančiųjų daugėja. Toks pramogautojų dėmesys mus, palangiškius, labai džiugina, o kartu ir įpareigoja, todėl kasmet vietos gyventojus ir svečius siekiame nustebinti tiek originalia miesto egle, tiek ir naujais kalėdiniais miesto puošybos elementais. Pasiūlydami savo svečiams tai, tai, ko jie dar nėra matę, kartu ir atsidėkojame jiems už meilę Palangai“, – pernai sakė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

DELFI kviečia prisiminti pernykštės kurorto eglės įžiebimą:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)