„Kalėdų kosminėje stotyje verda gyvenimas: čia švenčiamos puošniausios ir linksmiausios Kalėdos, tūkstančiai žmonių sklando po Visatą ir nardo po vandenynų gelmes, juos džiugina įspūdingi lazerių ir muzikos šou, kalėdiniai spektakliai ir dar daugybė staigmenų. Norime, kad apie tokią išskirtinę šventę sužinotų ir kosmoso gyventojai, tad išsiųsime jiems ženklą – vėliavą“, – pranešime spaudai sako festivalio organizatoriai.

Pakruojo dvaras

Didelio vaikų susidomėjimo sulaukusiame konkurse dalyvauja daugiau kaip 100 kūrybingų, spalvingų ir tikrai kosmose vertų vėliavų – beliko išrinkti kosmiškiausią. Balsuokite, o didžiausio jūsų palaikymo sulaukusio kūrinio autorius Pakruojo dvaras pakvies kartu su visa klase atvykti į festivalį ir tapti istorinio įvykio liudininkais. Balsuoti galite iki gruodžio 6 d. Pakruojo dvaro Facebook paskyroje.

Pakruojo dvaras

Vėliava į 30 km aukštį bus iškelta specialiu balionu, aplankiusi stratosferą ji sugrįš į žemę, o festivalio organizatoriai kosmose pabuvojusią vėliavą įkurdins garbingoje dvaro vietoje. Į Pakruojo istoriją įeisiantis renginys vyks gruodžio 9-10 dienomis, jį gyvai stebėti galės visi žiemos festivalio lankytojai.

Pakruojo dvaras

Didžiausias kosminis žiemos festivalis Visatoje

„Savo svečiams norėjome pasiūlyti visapusišką patirtį: sujungti teatrą, šou elementus, muziką ir šviesas bei Kalėdų dvasią. Tai – sudėtinga užduotis, todėl prie 50-ies festivalį organizavusių žmonių komandos pakvietėme prisijungti kompozitorių Leoną Somovą, auksiniu scenos kryžiumi apdovanotą šviesų dailininką Vilių Vilutį ir kitus pripažintus profesionalus”, – teigia žiemos festivalio organizatoriai.

Pakruojo dvaras

Pagrindiniu iki sausio vidurio kiekvieną savaitgalį vyksiančio festivalio akcentu tapo kosmosas. Pasijusti tarsi klajojant po Visatą leidžia ne tik įspūdingo dydžio šviečiančios skulptūros, bet ir Visatos susikūrimo istoriją pasakojantys dangų virš dvaro nudažantys lazerių ir šviesų šou, kaskart sutraukiantys šimtus lankytojų prie pagrindinės renginio scenos.

Pakruojo dvaras

„Šio festivalio išskirtinumas: gyvybė. Jo erdvės – kupinos veiksmo, pasirodymus rengia aktoriai ir animatoriai, vyksta įspūdingi lazerių šou, emociją kuria unikali muzika, laiškus seneliui rašyti padeda ir įvairiausių amatų moko nykštukai, pagrindinėje scenoje vyksta kalėdiniai spektakliai. Tai – ne dar vienas gražus šviečiantis festivalis, o tikra žiemos šventė“, – sako organizatoriai.

Pakruojo dvaras

Didžiausias žiemos festivalis Baltijos šalyse iki pat sausio vidurio svečių laukia kiekvieną penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį, o šventiniu laikotarpiu nuo Kalėdų ir Naujųjų metų – kasdien.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją