Fotografo teigimu, ši idėja-socialinė akcija gimė labai netikėtai.

„Vienų fotografijos kursų metu su studentais ėjome pro vieną viešbutį ir ėmėme fotografuoti valgančius žmones. Pamatę blykstę jie tik juokėsi, o man iš to kilo idėja, kad šypsenos būtų dar platesnės, jei apsirengčiau Kalėdų seneliu“, - ekspromtinio projekto užuominas mena jis.

T. Tumolavičius pastebėjo, kad prieš Kalėdas, kai visi esame paskendę darbuose, užsplūki ir visiškai pamiršti, kad šventės ateina. Joms priminti fotografas pasitelkė draugus, išnuomojo jiems rūbus ir iškeliavo į gatves.

„Draugą, kuris fotografavo, aprengiau kiškiu, operatorius buvo apvilktas meškos apranga, o aš pats – Kalėdų seneliu“, - sakė jis. Nors lietuviai yra pakankamai susikaustę, tačiau nufotografuoti jie nepyko – nė vienas kumščiu nemosavo.

„Net labiausiai susirūpinusiais veidais žmonės pamatę už lango linksmą Kalėdų senelį pragriedrėdavo“, - džiaugėsi idėjos autorius, pridurdamas, kad jiems einant gatve daug žmonių patys stojosi greta nusifotografuoti. Fotografas juokiasi, kad jei būtų rinkęs pinigus už kiekvieną nuotrauką, jau būtų tapęs milijonierius.

Jei viskas pavyks, ši prieššventinė idėja šiemet nesibaigs.

„Norėčiau šią idėją paversti pasauline akcija, tik šiemet gal jau per vėlu tam. Reikės kitąmet rimčiau ir anksčiau tuo užsiimti. Idėja bus paprasta – fotografai apsirengs Kalėdų seneliais ir eis į gatves fotografuoti žmones. Tos nuotraukos atsidurtų specialioje, tam skirtoje svetainėje. Labai įdomu stebėti tą skirtumą, kai žmonės įamžinti prieš ir po susitikimo akis į akį su Kalėdų seneliu“, - atviravo T. Tumalovičius, primindamas, kad rūpesčiai ir rimti reikalai niekur nepabėgs, tad jie niekada neturėtų užgožti gražiausių metų švenčių.

Fotografas kviečia išdrįsti patiems šiemet užsivilkti Kalėdų senelio rūbą ir pradžiuginti aplinkinius, prisijungiant prie šios greitai internete populiarėjančios akcijos. Daugiau nuotraukų galima rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)