Gruodžio 24 diena – IV–asis advento sekmadienis ir Kūčios, kurias šiemet minime per Kristaus prisikėlimo dieną. Šiemet Kūčių diena ypatinga tuo, kad sekmadieniais nepasninkaujama ir galima valgyti viską.

Per Kūčias tradiciškai sėdamasi prie šventinio stalo, vakarienė pradedama nuo bendro kalėdaičių valgymo ir padėkos žodžių artimiesiems, ragaujama 12 patiekalų.

Dažnoje šeimoje taip pat laikomasi tradicijos po Kūčių vakarienės dalyvauti iškilmingose šv. Piemenėlių Mišiose. Piemenėlių Mišios, dar vadinamos Bernelių Mišiomis, kviečia kartu švęsti Kristaus gimimą. Įprastai jos aukojamos vėlų vakarą po Kūčių vakarienės.

Tokie mišių pavadinimai priskirti remiantis Evangelijos pasakojimu, kad pirmieji apie Jėzaus gimimą sužinojo ir jo pagarbinti atvyko piemenėliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)