Aiškinosi, ar Kalėdos bus ir mėnulyje

Su Kalėdų seneliais susitikome viename iš Lietuvos nacionalinio muziejaus padalinių, Istorijų namuose, kuriuose seneliai apžiūrėjo veikiančią tarptautinę parodą „Tikėti ar netikėti: sąmokslo teorijos“ ir visiems smalsuoliams atsakė į svarbų klausimą – ar Kalėdos mėnulyje yra?

„Pasklido gandas, kad kažkas ruošiasi pavogti Kalėdas. Ne žemėje, o mėnulyje. Susirinkę seneliai išnagrinėjo visus esančius konkurentus ir nustatė, kad konkurentų nėra ir kad Kalėdos mėnulyje tikrai bus. Kada jos bus? Kai ten apsigyvens gyventojai! Kitas labai svarbus senelių sąskrydžio momentas – deklaracija, kurią mes pasirašėme“, – kalbėjo Vilniaus Kalėdų senelis.

O pastaroji deklaracija itin svarbi artėjančioms šventėms. Kalėdų seneliai pasirašydami užtikrino, kad šventės nenumaldomai artėja link Baltijos šalių – Lietuvos, Latvijos ir Estijos, o šiais metais jos vėl kvepės eglutėmis, mandarinais ir meduoliais, bus labai iškilmingos, šiltos, gražios ir laimingos. Šventės ir vėl bus pilnos vaikų klegesio, dainų, žaidimų ir eilėraščių.

„Primename, kad budri senelio pagalbininkų nykštukų akis akylai stebi ir fiksuoja vaikų pastangas tapti dar geresniais ir labai džiaugiasi, kai vaikams sekasi. Deklaracijoje yra pateikiama smulki instrukcija, kaipgi reikėtų elgtis šiuo laikotarpiu, nes dar yra laiko, mieli vaikai, pasitaisyti, pasitempti ir stengtis būti dar geresniais“, – sakė Vilniaus Kalėdų senelis.

Pirmasis Baltijos šalių Kalėdų Senelių sąskrydis

Linkėjo žmonėms šilumos

Tačiau net ir tie, kurie nebuvo geri ištisus metus, sulauks jiems skirtų dovanų.

„Aš pasakysiu taip: nesu tas, kuris žiūri, ar vaikas geras, ar blogas. Man svarbu, kad mes svajotume ir fantazuotume apie gražius dalykus. Yra sakoma, kad grožis nugalės pasaulį. Gal reikėtų kalbėti apie grožį. Apie gėrį ir blogį jau pasenusi tema – dabar visi geri. Svarbiausia, kad vaikai stengiasi būti gerais. O ir laiko pasistengti dar yra“, – pridūrė dar vienas sąskrydyje dalyvavęs senelis iš Lietuvos.

Be to, seneliai pastebėjo, kad vis daugiau laiškų su įvairiausiais norais jie sulaukia ne tik iš vaikų, bet ir suaugusiųjų. O žmonių norai bėgant metams keičiasi.

„Prieš savaitę Rygoje atlikau socialinį eksperimentą. Klausiau gatvėje sutiktų žmonių ir vaikų, kokios dovanos jie norėtų Kalėdoms. Myliu latvius, nes dažniausi atsakymai buvo taikos, meilės, draugystės ir laiko su savo artimaisiais. Ir tik tada, antroje vietoje, buvo minimos materialinės dovanos“, – įžvalgomis dalijosi Latvijos Kalėdų senelis.

Paklausti, su kokiais sunkumais susiduria Kalėdų seneliai šventiniu laikotarpiu, gabenantys dovanas pasaulio vaikams, jie neslėpė, kad gamtos kataklizmai ir klimato kaita išties neigiamai veikia ir jų darbą. Tačiau taip pat atviravo, kad su pagalbininkų, mažųjų nykštukų pagalba, ruošęsi visus metus, jie iššūkius įveiks ir kalėdinių dovanų sulauks visi, savo norus surašę seneliams siųstuose laiškuose.

„Kintantis oras ir įvairūs vykstantys kataklizmai labai paliečia ir mus – senelius. Susiduriame mes ir su atšilimu, ir su atšalimu. Ir galbūt ne tik oro, bet kartais vyksta ir pačių žmonių atšalimas. Tad aš gal palinkėčiau visiems šilumos“, – linkėjimais dalijosi vienas iš sąskrydyje dalyvavusių senelių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją