Tiek Taline (Estija), tiek Rygoje (Latvija), kaip ir kasmet, į centrinės sostinių aikštes vilioja nuostabūs kalėdiniai turgeliai, kur gausu įvairių dovanų, suvenyrų, prekiaujama ir skaniu maistu bei karštais gėrimais. Iš pirmo žvilgsnio sostinių Kalėdų turgeliai panašūs: toks pat karštas vynas, tokie pat troškinti kopūstai, tačiau iš tiesų šios mugės net labai skirtingos, rašo delfi.ee.

Rygos Kalėdų mugės kainos

Delfi žurnalistas patyrinėjo Rygos Domo aikštės mugės kainas. Kiek Rygos Kalėdų mugės svečiai yra pasirengę mokėti už nepakartojamą potyrį ir šventinę atmosferą?

Kalėdinė mugė turgus Rygoje visus ilgų pasivaikščiojimų mėgėjus sušildo tradiciniais žiemos patiekalais. Kol Taline taurė karšto vyno kainuos 7 eurus, o už nealkoholinį karštą vyną būkite pasiruošę sumokėti 5 eurus, štai Rygoje Jums bus pasiūlyta įsigyti karštų Rygos balzamų už 6 eurus, įprasto karšto vyno taurė kainuos 4–5 eurus, o gaiviųjų gėrimų galima rasti už 2 eurus. 750 mililitrų latviško vyno galima nusipirkti už 12 eurų, o už kitus karštus alkoholinius gėrimus ar nacionalinį latvišką kokteilį mokėsite 7 eurus.

Tie, kurie ieško rafinuoto skonio ir neįprastai patiekiamų dalykų, mugėje bus maloniai nustebinti. Viename prekybinių namelių gėrimus galima ragauti iš tikro ledo taurės – toks malonumas kainuos net 10 eurų.

Taline teks mokėti brangiau

Iš kalėdinio turgelio alkaniems išeiti taip pat neteks. Karštų patiekalų kainos nėra žemos, tačiau lyginant su Estija, maistas Latvijos sostinėje, kaip ir gėrimai, kainuos mažiau. Pavyzdžiui, Talino kalėdiniame turguje kraujinių vėdarų galite nusipirkti už 14 eurų, Rygos – už 9 eurus. Turguje brangiausias patiekalas – chačapuris, kuris kepamas tiesiai prieš jus tikroje orkaitėje. Už 600 gramų dydžio kepinį Jūsų paprašys 18 eurų.

Už sultingą karką teks pakloti 16 eurų, garnyras kainuos dar 4–5 eurus. Už paruoštą vištieną ar antį prašoma 9 eurų. Pasimėgauti galima ir žuvimi – lašišos kepsnys kainuoja 15 eurų, garsioji žuvis tešloje su bulvytėmis – 12 eurų. Jei norite įsigyti porciją paeljos, iš Jūsų paprašys 10 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją