Jau išbandė 10 tūkstančių žmonių

Kaip pasakoja Aukštaitijos siaurojo geležinkelio direktorius Darius Liutikas, ši pramoga organizuojama jau trečius metus, o susidomėjimo sulaukiama vis daugiau – praėjusiais metais siauruko kelionę išbandė 10 tūkst. lankytojų. Šiais metais jų laukiama daugiau, mat siūloma ir naujovė.

„Šiemet kalėdinis siaurukas išskirtinis – maršrutai į šventinį Surdegį organizuojami iš Panevėžio ir iš Anykščių“, – sakė Aukštaitijos siaurojo geležinkelio direktorius ir patikino, kad taip lankytojai gali rinktis jiems patogų maršrutą.

Atvykus į kelionės tikslą – Surdegį, laukia įstabaus grožio kalėdinis miestelis, kuriame vyksta edukacinė programa, svečius pasitinka tikrų tikriausias Kalėdų senelis su dovanomis, švytinčios erdvės.

„Dabar stovime kupole, taip pat yra įrengtas ir senovinis pakhauzas ir žybsinčių kalėdinių eglučių labirintas, tai iš tikrųjų tikrai nemažai vietų, ką čia galima nuveikti, ką galima aplankyti“, – bandomojo važiavimo metu pasakojo D. Liutikas.

Programa skirta ne tik vaikams – čia galima atvykti ir su šeima, ir su darbo kolektyvu, o galbūt su mokyklos suolo draugais.

„Šiek tiek skiriasi programos elementai, programos dalys, bet visus tikrai kviečiame dalyvauti, kviečiame keliauti. Tokiu būdu mes inovatyviai norime pristatyti didžiausią Lietuvoje kultūros paveldo objektą – Aukštaitijos siaurąjį geležinkelį“, – pasakojo D. Liutikas.

Kaina – gana aukšta

Svarbu pastebėti, kad kelionės trunka net 3 valandas 20 minučių, o tokios pramogos kaina nėra labai žema – 29 eurai asmeniui. Tiesa, vaikams iki 3 metų, neužimantiems papildomos sėdimos vietos, kelionė nemokama. Pirmojoje šių metų kelionėję dalyvavę gyventojai tikino, kad programa išties įdomi bei pasidalijo ir patarimais tiems, kurie planuoja šią pramogą.

„Važiuojame pirmą kartą, visai įdomi edukacija, tikrai rekomenduočiau. Tik šaltoka, tad reikėtų keleiviams apsirengti, bet tikrai labai smagu“, – pastebėjo keleivė.

Vaikai ir suaugusieji tikino, kad edukacijos metu suteikta galimybė pasigaminti kalėdinį žaisliuką – angelą jiems pasirodė itin verta dėmesio ir tikrai bus pritaikyta praktikoje.

„Labai patiko edukacija, kadangi visi užimti, visi stengėsi, darė – ir berniukai, ir mergaitės, ir vyriškiai, ir moteriškės. Kaip tik dabar pasitarėme, kad tokiais žaisliukais greičiausiai puošime eglę namuose“, – šyptelėjo su šeima atvykusi moteris.

Buvo ir tokių, kurie kalėdinėje siauruko kelionėje dalyvavo ne pirmą kartą. Sutikta moteris pasakojo atvykusi su anūke, tačiau pastebėjo, kad praėjusiais metais kelionė buvo įspūdingesnė, mat siaurukas vežė ne į Surdegio stotį, o į bažnyčią, kurioje, kaip sakė ji, aplinka buvo gražesnė.

Siaurukas kalėdines keliones vykdys nuo gruodžio 2 iki pat sausio 6-osios. Siaurukas iš Anykščių išvyks kiekvieną dieną 10 ir 14.30 val., o iš Panevėžio 12.30 ir 17 val.

Kelionės nevyks gruodžio 25 d., o sausio 1 d. kelionės vyks tik po pietų – 14.30 iš Anykščių ir 17 val. iš Panevėžio. Bilietus galima įsigyti internetinėje sveatinėje siaurukas.eu.

Visas kelionės akimirkas žiūrėkite reportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją