14
Kitas

Kalėdų Senelio rezidencija ir pasakų parkas Krikštėnų dvare

Nebijantiems kaip reikiant užsikrėsti kalėdine nuotaika pateikiame visą sąrašą idėjų, ką šventiniu laikotarpiu galima nuveikti po visą Lietuvą išsibarsčiusiuose dvaruose.

Lietuvos dvarai šiemet siūlo daugybę šventinių veiklų.

Ledo čiuožykla, unikalus šou ir Kalėdų Senelio rezidencija Valdovų rūmuose

Pačioje sostinės širdyje esantys Valdovų rūmai nuo gruodžio 2 d. pasiners į nepamirštamą žiemos pasaką, kviečia organizatoriai. Unikali erdvė visus vilniečius ir miesto svečius kvies į lauko čiuožyklą, stebėti specialaus šou ir aplankyti patį Kalėdų Senelį.

Masinio čiuožimo seansai kasdien vyks po 6 kartus. Čiuožimo kaina: vaikams – 5 Eur, suaugusiems – 7 Eur. Senjorams ir vaikams bus ir nemokamų čiuožimo seansų.

Ledo čiuožykla, unikalus šou ir Kalėdų Senelio rezidencija Valdovų rūmuose

Vakaro šou „Legenda. Vilniaus sapnas“ kasdien nuo gruodžio 2 iki 30 d. bus rengiamas dukart – 18.45–19.30 val. ir 20.00–20.45 val. Iš specialiai įrengtų tribūnų stebintys renginio dalyviai išvys moderniai atgimstančią geležinio vilko legendą ir kunigaikščio Gedimino sapno istoriją. Organizatoriai tikina, kad šis šou ištrins ribas tarp iliuzijos ir tikrovės. Ant ledo ir aplink jį pasirodys dešimtys šokėjų, o tuo metu ant Valdovų rūmų fasado bus galima pamatyti unikalias projekcijas. Vakaro šou kaina: vaikams – 13,56 Eur, suaugusiems – 16,56 Eur.

Prie pat Valdovų rūmų savo rezidencijoje visų lauks Kalėdų Senelis, kuris pakvies kartu įsiamžinti nuotraukoje. Už maždaug 10 minučių trukmės apsilankymą Kalėdų Senelio rezidencijoje teks sumokėti 21 Eur. Tiesa, vaikams iki 10 metų apsilankymas nemokamas, tačiau juos turės lydėti suaugusieji. Už papildomus 6 Eur bus galima nusipirkti Kalėdų Senelio dovaną. Rezidencija veiks iki pat sausio 7 d., kasdien nuo 9.00 iki 21.00 val.

Po šv. Kalėdų lankytojus pasitiks gražiausia klasikinė muzika ir jos improvizacijos – gruodžio 28–31 dienomis Valdovų rūmų muziejus kviečia į šventinį koncertų ciklą.

Adresas: Katedros g. 4, Vilnius, Lietuva

Šventinės dirbtuvės ir renginiai Trakų Vokės dvare

Visai netoli sostinės esantis Trakų Vokės dvaras kviečia apsilankyti kalėdiniuose turgeliuose „Po rūmų skliautais“, kurie vyks gruodžio 9–10 d. ir 16–17 d. 11–17 val. Čia šurmuliuos amatininkai, tautodailininkai, augintojai, gamintojai ir kt. Organizatoriai tikina, kad turgeliuose dovanų rasite visiems, kuriuos norite pradžiuginti ar nustebinti, o save palepinsite dvaro skanumynais, meno kolektyvų pasirodymais, edukacinėmis programomis, loterija ir pasibuvimu puošnioje dvaro aplinkoje. Dvaro rūmų lankymas mugės metu nemokamas.

Gruodžio 17 d. 13 val. dvaras kviečia nemokamai pasiklausyti kalėdinio moterų choro „Eglė“ koncerto, o gruodžio 18 d. 19 val. – į advento vakaronę su folkloro ansambliais Vija ir Verknė „Oi ant to dvaro“.

Šventinės dirbtuvės ir renginiai Trakų Vokės dvare

Taip pat dvaras organizuoja tris dirbtuves ir kviečia į šventines edukacijas.

Smaližiai laukiami dirbtuvėse „Kalėdų klasika“, kurios metu galėsite patys pasigaminti kalėdinį namelį ir jį išdekoruoti. Dirbtuves ves ir į pasiruošimo šventėms sūkurį įsuks profesionali konditerė. Kiekvienas dalyvis į namus grįš su įspūdingu meduoliniu nameliu.

Jei namelio statymas skamba per sudėtingai, išbandykite savo jėgas kepdami imbierinius meduolius. Dirbtuvėse „Gražiai gardu“ kviečia mažus ir didelius į dvarą išsikepti pačių skaniausių meduolių. Dirbtuvių metu kočiosite tešlą, lipdysite iš jos zuikius, ežius, briedžius, lapes, liūtus, raketas, snaiges ir kas tik šaus į galvą. Iškepę meduolius gražinsite įvairiaspalvėmis cukrinėmis glazūromis. Edukacijos kaina žmogui 12 Eur.

Kitos dvare vyksiančios dirbtuvės „Laikas Kalėdoms“ kvies susikurti advento vainiką. Kol suaugę konstruos vainikus, mažieji dalyviai galės pasigaminti kalėdinį žaisliuką. Dirbtuvių metu sužinosite apie pasiruošimo šventėms tradicijas, kokie populiariausi vainikai, iš ko jie gaminami. Edukacijos kaina žmogui 30 Eur (35 Eur mokant vietoje prieš renginį), kalėdinio žaisliuko gamyba – 5 Eur asmeniui.


14
Kitas

Kalėdų Senelio rezidencija ir pasakų parkas Krikštėnų dvare