Kalėdų Senelio rezidencijoje – it Laplandijoje. Iškritus gausiam sniegui ir spaudžiant šaltukui išties gali apsisukti galva ir pasirodyti, kad nusikėlėme tiesiai į Šiaurės ašigalį ir atrodo it kažkur visai čia pat stūkso didžiulės Kalėdų Senelio dirbtuvės su šimtais nykštukų, o ėdžiose didžiausių metų švenčių laukia Senelio pagalbininkai elniai.

Nors kalėdinių pasakų pasaulis išties džiugina vaizdais ir šventine nuotaika, stebina apsilankymo rezidencijoje kaina. Už septynių minučių trukmės vizitą teks sumokėti 21 eurą. Vaikai iki 10-ies čia galės patekti nemokamai, tačiau jei vaiką lydi suaugęs asmuo, jam bilietą įsigyti teks. Be to, už papildomus 6 eurus galima įsigyti ir dovaną, kurią vaikams apsilankymo rezidencijoje metu įteiks pats Kalėdų Senelis. Vis dėlto, kainos lankytojų neatbaidė – gruodžio 2-osios ir 3-iosios bilietai išparduoti. Nebėra galimybės rezidencijoje apsilankyti ir antrąją Kalėdų dieną – gruodžio 26-ąją, bilietai taip pat iššluoti.

Kalėdų Senelio rezidencija – projekto „Vilniaus Valdovų rūmų ledas“ dalis. Kas vakarą čia vyks ledo šou „Legenda. Vilniaus sapnas“, kurį specialiose tribūnose galės stebėti susirinkę miestiečiai ir miesto svečiai. Pasirodymas ant ledo truks 45 minutes, o anot projektą rengiančios Dailiojo čiuožimo federacijos prezidento Vytautas Jasučio, tam suburta 120-ies žmonių komanda, iš kurių 40 čiuožėjų kurs magišką patirtį. Organizatoriai atskleidžia, kad toks daugiasluoksnio įspūdžio projektas Lietuvoje rengiamas pirmą kartą. Speciali programa planuojama du kartus per dieną, bilieto kaina sieks beveik 18 eurų.

Čia pat bus organizuojami čiuožimo seansai ir lankytojams. Pačiūžas čia bus galima išbandyti iki kitų metų vasario 16 dienos. Bilieto kaina – virš 8 eurų.

Be galimybės čiuožinėti ant ledo, lauks ir šventiniai koncertai ir įvairūs pasirodymai, kalėdinės krautuvėlės, VENIPAK Kalėdų pašto paštomatai, kurių pagalba galima išsiųsti spalvingus laiškus Kalėdų Seneliui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją