Šventinė kelionė vaikams kupina staigmenų

Kelionę į sostinę, artėjant šventėms, vaikams dovanojo tarptautinė siuntų bendrovė „Venipak“.

„Tai mes esame „Venipak“ socialiai atsakinga įmonė ir mums svarbu būti socialiai atsakinga, nes mums rūpi pasaulis – bendrąja prasme sakant, net ir socialiai jautrių žmonių gerovė. Tai kadangi šie vaikai turi mažesnes galimybes, gyvena Kupiškyje arba Kupiškio rajone, tikrai ne kasdieną atvyksta į Vilnių, tai norisi padaryti jiems šventę, suteikti tą Kalėdų laukimo jausmą ir leisti papramogauti“, – sako Rūta Šuminaitė, „Venipak“ komunikacijos projektų vadovė.

O pramogų netrūko – vaikai aplankė ne tik Kalėdų Senelį ir jo rezidenciją. Taip pat pasivaikščiojo po pasipuošusias sostinės gatveles, vaišinosi picomis, o tada turėjo pačiuožinėti čiuožykloje Valdovų rūmų kiemelyje, tačiau dėl esamų oro sąlygų – stipriai lyjant ir esant atodrėkiui – buvo gauta žinia, kad čiuožykla tądien nebus atidaryta.


Oras privertė keisti planus tačiau nuotaikos nesugadino

Dėl atšauktos galimybės čiuožinėti lauke vaikų nuotaika nesubjuro, nes įmonės atstovės greitai rado vietą, kur vaikai galėjo tęsti pramogas.

„Tas oro iššūkis yra iššūkis ir mums. Tikrai sudėtinga suorganizuoti lietui lyjant, nes tikėjomės, kad bus sniego, bus gražu, balta. Deja, turime, ką turime. Turime su tuo tvarkytis. Tai teko iš Valdovų rūmų ledo perorganizuoti į „Akropolio“ ledą, bet vaikai dėl to nenusiminė, visiems buvo labai smagu, nes „Akropolis“. Tai tikrai matome to džiaugsmo, matome, kad tai nėra kasdienybė, matome, kad tai yra svarbu jiems ir tai yra tikrai didžiulė pramoga“, – dalijasi R. Šuminaitė.

Įmonės atstovė teigė, kad Kalėdos tikrai yra ypatingas laikotarpis, kai daugelis pagalvoja, ką gero galėtų nuveikti kitų labui, tačiau pasidžiaugė, kad gerus darbus daro ištisus metus.

„Su „Gelbėkite vaikus“ mes bendradarbiaujame jau ne pirmus metus. Ankstesniais metais mes pildydavome vaikų svajones ir konkrečiai kiekvienam vaikui pirkdavome dovanas. Šiemet nusprendėme pakeisti formatą ir padaryti išvyką, – pasakoja pašnekovė. – Mes remiame net ne vieną organizaciją, „Gelbėkite vaikus“ yra tik viena iš mūsų remiamų organizacijų. Ne tik prieš Kalėdas darome gerus darbus – vežame ir siuntas, turime ir susitarimus, remiame finansiškai ir kai yra progos organizuojame ir kitokius žmogiškesnius dalykus“.

Vaikai džiaugiasi naujomis patirtimis

Socialinė darbuotoja Danguolė Vareikienė, atlydėjusi vaikus į Vilnių, pasakojo, kad vaikams nestigo gerų emocijų ir džiaugsmo.

„Mūsų vaikai labai nori visur keliauti, nori tų naujovių, jie tikrai džiaugiasi kiekviena kelione, kad ir ne pirmą kartą yra pabuvoję. Vaikai tikrai labai aktyvūs, labai norintys, labai veiklūs. Vaikai džiaugiasi, labai džiaugėsi Kalėdų seneliu. Labai džiaugėsi, kad turime puikią galimybę pabūti ant ledo, yra daug vaikų, kurie dar nėra ant ledo buvę, daugumai tai bus pirmas kartas, – pasakoja D. Vareikienė. – Mes visus metus kažkur keliaujame, važiuojame. Taip pat ir vasaros laikotarpiu atostogų metu. Tikrai ne. Mes turime puikią galimybę pakeliauti, daug pamatyti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją