Vilniuje originalia ir dėmesį traukiančia interjero ir eksterjero puošyba jau ne pirmą kartą akį patraukia Vokiečių gatvėje esantis restoranas ir desertinė „Sugamour“, kurio stilingu dekoru rūpinasi „Flower Couture by Mantas Petruskevicius“ įkūrėjas, floristas Mantas Petruškevičius, rašoma restorano pranešime spaudai.

Pavasarį šis restoranas vilniečius ir miesto svečius viliojo žydinčių sakurų šakomis, o prasidėjus šaltajam sezonui sukūrė kalėdišką eksterjerą – lauke stovi lemputėmis žybsinčios, tankios, dešimties metrų aukščio lietuviškos eglės, o šalia jų iš pasakų puikiai atpažįstami mediniai elniukai Rudolfai, kailiu nuklotos senovinės rogės.

Kaip teigiama pranešime, restoranas nemažai dėmesio skyrė ir interjero papuošimams. Anot desertinės įvaizdžiu besirūpinančio M. Petruškevičiaus, jam didžiosios žiemos šventės asocijuojasi su tautiškumu ir nemaria klasika.

Kalėdos nėra moderni šventė. Tai gyva, tikra ir dvasinga šventė, minima su šeima ir draugais, todėl puošti erdves šia proga irgi reikia mokėti skoningai ir jaukiai.

Šįmet atsisakiau įprastų kalėdinių dekoracijų, tokių kaip burbulo formos eglutės žaisliukai. Lauke, be žaliaskarių ir elnių, fasadą puošia unikalūs metaliniai varpai, kurių skambesys girdimas visoje Vokiečių gatvėje.

Mantas Petruškevičius

Smagi pramoga laukia ir vaikų – jiems čia pastatyta iš Londono pargabenta senovinė pašto dėžutė, skirta laiškams Kalėdų seneliui. Net neabejoju, kad šis restoranas taps ne mažesniu traukos centru fotografijoms negu Rotušės ar Katedros aikštės eglės“, – pasakoja M. Petruškevičius.

Restorano viduje floristas pakabino eglių šakų girliandą ir ją padabino senovinio porceliano antikvariniais puodeliais ir lėkštelėmis, meškiais, aksomo kaspinais ir pagalvėlėmis. Ypatingą atmosferą kuria ir specialiai čia atgabenta didžiulė senovinių knygų kolekcija.

Kaip teigia restorano įkūrėja Laura Normantienė, trūksta tik paties Kalėdų senelio ir desertinėje jaustumeisi lyg Laplandijoje. Ji tikina, kad restoraną norėjo paversti patraukliausia Vokiečių gatvės vieta ir džiaugiasi, kad tai įvertino šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė, paraginusi šios iniciatyvos imtis ir kitus verslininkus.

„Man labai svarbu išsaugoti šią gražią tradiciją, nes tai ne tik sukuria teigiamą restorano įvaizdį, pakelia jį į aukštesnį lygmenį, bet ir džiugina praeivių akis“, – sako L. Normantienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)