Važiuojant 13–14 mylių per valandą greičiu, galima sudeginti apie 500 kalorijų per valandą. Reiktų nepamiršti, kad riedėjimas dviračiu kalorijų nedegina, tad minti pedalus būtina, ir kuo dažniau, tuo geriau. Važiuodami skirtingu greičiu galite lengvai sudeginti kalorijų daugiau 25 ir daugiau procentais. Važiuojant neasfaltuotais paviršiais reikia daugiau energijos, nei važiuojant lygiu paviršiumi, nes yra didesnis pasipriešinimas. Kuo šiurkštesnis paviršius, tuo didesnė treniruotė. Važinėjant kalnų dviračiu per valandą sudeginama daugiau nei 600 kalorijų ir ugdomi rankų, nugaros, krūtinės ir šerdies raumenys.

Vidutiniškai per valandą važiuojantys dviratininkai sudegina apie 650 kalorijų. Tai reiškia, kad jei važiuosite taip kaip jie, bent valandą per dieną, per maždaug šešias dienas sudeginsite pakankamai kalorijų, kad prilygtų net kilogramui kūno riebalų, rašo dviratininkų tinklapis cassandmoses.com

Štai dar keletas dviratininkų patarimų, kaip sudeginti papildomas kalorijas, minant pedalus:

Sumažinkite riedėjimą. Važiuodami atkreipkite dėmesį, kaip dažnai riedate. Kai riedate, jūsų širdies susitraukimų dažnis sumažėja. Tai reiškia, kad jūsų kalorijų deginimas taip pat sumažėja. Padidinkite savo kalorijų deginimą sumažindami riedėjimą. Stebėkite, kiek riedate. Daugelis žmonių rieda kur kas dažniau, nei įsivaizduoja.

Išlikite motyvuoti. Kai važiuoji vienas, nesunku prarasti motyvaciją. Jei kasdien važiuosite tuo pačiu maršrutu, net gamtos stebuklai gali tapti kasdieniais. Važiuokite kartu su kitais, kad pakeistumėte peizažą ir paskatintumėte save važiuoti intensyviau. Važiuodami stipresnėje grupėje pastūmėsite save važiuoti ir sunkiau, ir greičiau, todėl sudeginsite daugiau kalorijų.

Pasirinkite tinkamus užkandžius. Baltymų batonėliai ir energetiniai gėrimai puikiai tinka ilgiems ir energingiems pasivažinėjimams, bet jei bandote sudeginti kalorijas, kad numestumėte svorio, rinkitės bananą ar pusę batonėlio. Razinos yra puikus lengvai nešiojamų kalorijų šaltinis, jose taip pat gausu skaidulų. Nėra prasmės deginti kalorijas, jei jas vartojate važiuodami.

Pakeiskite rutiną. Jei nuolat dviračiu važiuojate tuo pačiu maršrutu, pabandykite jį pakeisti. Pasirinkite vis kitą vietą, į kurią norite važiuoti, arba apsvarstykite galimybę važiuoti dviračiu į darbą. Keiskite patį važiavimą arba atstumą. Pakeitę maršrutą galite važiuoti sunkiau ir sudeginti daugiau kalorijų. Ieškokite tokio važiavimo, kuris siūlo sunkesnį reljefą ir tuo pačiu didesnius iššūkius.

Važiuokite reguliariai. Retkarčiais kelių dienų pertraukos gali būti naudingos jūsų kūnui, tačiau norėdami sudeginti kalorijas ir riebalus, turėtumėte važiuoti reguliariai. Važiuokite keturias ar penkias dienas per savaitę bent valandą. Iš pradžių valanda gali būti per ilga, bet jūs turėtumėte sugebėti ją įveikti ir važiuoti vis daugiau.

Išsikelkite sau tikslus. Vėlgi, lengva įsitvirtinti rutinoje. Iškelkite tikslus padidinti atstumą ir laiką važiuojant dviračiu. Tai ir jus sustiprins, ir padidins kalorijų deginimą. Tačiau nepamirškite įsiklausyti į signalus, kuriuos siunčia jūsų kūnas. Jei jaučiate didėjantį nuovargį ar diskomfortą, kuris nepraeina po dienos ar dviejų, sumažinkite važiavimo dviračiu intensyvumą.

Keiskite intensyvumą. Kelias minutes važiuokite sunkiausiai, tada leiskite sau įsitvirtinti lėtesniame tempe. Kartokite tai viso važiavimo metu, kad puikiai sudegintumėte kalorijas. Intensyvumo keitimas yra naudingas jūsų kūnui ir leidžia jums tikrai stipriai spausti pedalus, kas yra naudinga ir reikalinga, norint numesti svorį.

Valgykite po važiavimo arba prieš. Kai kurie žmonės sako, kad jiems geriau sekasi, jei važiuoja rytais nieko nevalgę. Kiti, kad nepavalgius juos pykina, šiek tiek svaigsta galva, tad jie negali efektyviai važiuoti. Išbandykite abu būdus – važiuodami tuščiu skrandžiu arba suvalgę nedidelį kiekį maisto, pavyzdžiui, banano ar sėlenų bandelės.

Turėkite saiką. Nors didelio intensyvumo, ilgi važiavimai sudegina daugiausiai kalorijų, tai gali apkrauti jūsų kūną. Ilgainiui galite važiuoti mažiau, nes jums reikia daugiau laiko atsigauti. Vietoj to, praktikuokite saiką. Lėtai didinkite važiavimo intensyvumą ir dažnumą.

Važiuokite su muzika. Muzika tikrai galinga. Geriausia šiuo atveju tai, kad galite stipriau minti pedalus ir sudeginti daugiau kalorijų, nejausdami, kad dirbate daugiau. Už tai galite padėkoti tai, ką mokslininkai vadina „ritmo reakcija“, kuri yra mūsų įgimta tendencija, tai yra sinchronizuoti savo judesius su muzika. Viename tyrime, paskelbtame žurnale „Journal of Sport Behavior“, mokslininkai atliko muzikos poveikio dviratininkams tyrimą, kuris truko tris savaites. Kiekvienas dviratininkas turėjo 12 minučių minti pedalus tam tikru krūviu. Kai dviratininkai klausėsi nuotaikingos muzikos, per bandymą jie nuvažiavo vidutiniškai 4,4 mylios, palyginti su vos 3,9 mylios, kai juos mynė tylėdami, rašo bicycling.com

Važiuokite kalvomis. Jei ieškote sunkios treniruotės per trumpą laiką, ir norite sudeginti gerokai daugiau kalorijų, niekas neprilygs treniruotėms kalnuose. Kaitaliokite važiavimą sėdėdami ir stovėdami, važiuodami 50/50 kiekvienoje padėtyje. Stovint padidėja širdies susitraukimų dažnis ir stiprėja pagrindinė bei viršutinė kūno dalis.

„Monster Mash“: riedėdami lygiu reljefu, įjunkite didžiausią pavarą ir padidinkite greitį iki maždaug 15 mylių per valandą. Likę sėdėdami pradėkite kuo stipriau 15–30 sekundžių spausti pedalus. Pailsėkite 5 minutes. Iš viso kartokite tris kartus.